Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

René Prang pådrog sig et alvorligt brud på benet

Super
Challenge 

04/04/08 

MC-Basen Super ChallengeUnder forberedelserne til årets roadracingsæson, kom René Prang langfredag alvorligt til skade med det ene ben.
 

René Prang skal i roadracingsæsonen 2008 kører Ducati 1098R i den ny Super Challenge serie, som har åbningsløb på Jyllandsringen d. 4. maj.

Netop som den nye Ducati var kommet hjem fra fabrikken, og tilrettet som racer, skulle den første testtur have gået til Panonia Ring i Ungarn i påsken. Grundet kolde og dårlige vejrudsigter blev testturen i sidste øjeblik ændret til Calafat-banen ved Barcelona i Spanien.


Klargøring til den første træning i Spanien.
(Foto: Erling Prang)

Efter mange gode test i løbet af langfredag, ville René Prang lige køre en sidste omgang før træningen stoppede. Han nåede dog ikke omgangen igennem før Ducatien pludselig forsvandt under ham i en kurve. Der har formentlig været noget sand på banen som forhjulet skred ud i. Ved styrtet fik René Prang højre ben i baghjulet, hvilket resulterede i et dobbelt brud på højre skinneben.

Han blev straks kørt til et hospital 50 km. fra banen, hvor benstumperne blev sat sammen og lagt i gips. En operation med søm ned gennem skinnebenet var nødvendig for at stabilisere bruddene. Derfor ønskede René Prang hurtigst muligt at komme til Danmark og få benet opereret. Mange forgæves forsøg på at få SOS-international til at handle hurtigt med at få arrangeret en hjemtransport lykkedes først efter godt tre døgns ufrivilligt ophold på et spansk hospital, hvor forholdene var helt anderledes primitive end på danske hospitaler. Efter hjemkomsten natten til efterfølgende tirsdag måtte René Prang i karantæne, indtil det var fastslået om evt. fremmede bakterier var bragt med hjem.

Det blev først muligt for René Prang at få den ventede operation en uge efter skaden var sket. Det skete fredag aften under en 5 timers lang operation, som efterfølgende har sat sine smertelige spor i den ellers så hårdføre roadracer.

René Prang ved ikke for nuværende hvornår han igen er klar til at køre roadracing. Han bliver dog næppe klar til åbningsløbet på Jyllandsringen d. 4. maj. Han ser dog frem til igen at køre på den nye Ducati 1098R, som han nåede at få en meget tilfredsstillende kendskab til, inden uheldet indtraf i Spanien.

Erling Prang


Læs mere om:
  • René Prang
  •