Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Team Essex sæsondebuterer i weekenden

Le Mans
Series 

03/04/08 

Nu er det så vidt. Efter flere måneders forberedelser på værkstedet og forskellige racerbaner rundt omkring i Europa er Team Essex nået til sin første virkelige prøvelse i denne sæson.
 

I weekenden køres første afdeling af Le Mans Series på den spanske Grand Prix-bane ved Barcelona, og her skal det danske team første gang i direkte kamp imod 47 andre mandskaber, heriblandt alene 14 modstandere i LMP2-klassen.

”Når jeg kikker på deltagerfeltet her i Spanien, er vi ved at være tilbage ved den sidste storhedstid for sportsvognsracing, hvor jeg kørte gruppe C,” vurderer John Nielsen. ”Dengang var det alle de store fabrikker som Jaguar, Mercedes og Porsche, der deltog i stærkeste opstilling, og vi har næsten den samme situation nu, bare med nogle andre mærker og nogle andre teams.”


(Foto: Team Essex)

Feltet i weekendens løb består af to biltyper – de gadebaserede GT-sportsvogne og de rendyrkede prototyper. Hver er de igen inddelt i to grupper, for prototypernes vedkommende er det LMP1 og LMP2-klasserne. LMP1-klassen domineres af de fire dieseldrevne fabriksvogne fra Audi og Peugeot, som forventes at monopolisere de forreste fire pladser i feltet, hvilket betyder, at meget af den reelle kamp om placeringerne kommer til at foregå bag dem blandt de hurtigste LMP2-prototyper og de private LMP1-prototyper.

”Jeg vil vurdere, at der alene er syv mandskaber, som har en chance for at løbe med sejren i LMP2-klassen, så stærkt er feltet,” siger John Nielsen. ”Mange af deltagerne er virkeligt professionelle og tegner til at være stærke. Specielt den nye lukkede bil fra Lola tegner til at blive rigtig god, og to af kørerne, Andrea Belicchi og Xavier Pompidou, kan også deres kram.”

Fredag ruller Team Essex’ Porsche RS Spyder for første gang ud på asfalten i Barcelona. Forud for løbet går tre træninger og en enlig tidtagning, der bestemmer startopstillingen til det 1.000 km lange løb, som skydes i gang søndag klokken 11.35.


(Foto: Team Essex)

”Jeg føler, at vi er så godt forberedte, som vi overhovedet har kunnet blive,” siger Casper Elgaard, der sammen med John Nielsen skal køre bilen. ”Det bliver det første løb for os, og det gør det selvfølgelig ekstra spændende. Vi går naturligvis efter at tage sejren i LMP2-klassen, men da det netop er vores første løb og mange af de andre teams har erfaring fra serien, vil vi være helt tilfredse med at komme på podiet.”

”Når vi kører ud på banen på fredag, bliver det første gang, hvor vi virkelig kan måle, hvor vi står i forhold til konkurrenterne. Vi har selvfølgelig selv en formodning om det, men det er første gang, hvor vi alle kører på samme bane under helt samme forhold, og det bliver spændende.”

Praktiske oplysninger om weekendens løb i Le Mans Series

Fredag:
11.45 60 minutters fri træning
15.45 60 minutters fri træning

Lørdag:
9.45 60 minutters fri træning
14.40 20 minutters kvalifikation for LMP1/LMP2

Søndag:
9.00 20 minutters opvarmning
11.35 Start på 1000 km de Catalunya
17.35 Seneste sluttidspunkt for løbet

TV-dækning af weekendens løb i Le Mans Series

Søndag:
11.15-12.00 Eurosport
11.15-12.00 Motors TV
13.00-15.00 Motors TV
16.00-17.45 Motors TV
23.00-23.30 Eurosport


Læs alt om Le Mans Series på Catalunya
Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • John Elgaard Nielsen
  • Team Essex
  • Circuit de Catalunya
  • 06/04/08 - Circuit de Catalunya - Le Mans Series
  •