Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Modificeret kvalifikation i Bahrain

Formel 1 
03/04/08 

Efter stor kritik af den ændrede kvalifikation i de første 2 Grand Prixer i år, ændrer FIA nu på hvordan kørerne skal afslutte deres kvalifikationsforsøg.
 

Med virkning fra og med Bahrains Grand Prix, ændrer FIA nu på kvalifikationen, således at alle kørere burde få en jævnbyrdigt og ligeværdig kvalifikationsafvikling. I de første 2 Grand Prixer i år, har flere kørere følt sig generet af de langsomt kørende biler på bilen. I Malaysia gik det helt galt da de to McLaren biler kørte meget langsomt i raceline, og derved ødelagde kvalifikationsforsøgene for Nick Heidfeld og Fernando Alonso. Det medførte en straf til de to McLaren kørere.

Ændringen som kørerne nu skal forholde sig til, er egentlig ganske enkel. Når kørerne har kørt en kvalifikationsomgang og sænker tempoet, så skal denne omgang overstås på indenfor maksimalt 120% af den hurtigste kørte omgang af den enkelte kører. Det betyder en stærkt reduceret fartnedsættelse af kørerne. Samtidigt skal kørerne være mere opmærksomme på de kørere der forsøger at sætte en hurtig tid.

Det betyder så at kørerne ikke får samme mulighed for at spare brændstof i forhold til starten af selve Grand Prixet. Teamene må derfor i tænkeboks for at lægge strategien på en anden måde.

Dons

Læs mere om:
  • 06/04/08 - Sakhir - Formel 1 - FIA F1
  •