Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Speedcar Series

Villeneuve ”gæster” Speedcar Series

Speedcar Series 
02/04/08 

Det asiatiske modstykke til den amerikanske NASCAR-serie, Speedcar. får prominent ”besøg” i den sidste del af sæsonen.
 

Speedcar Series er ny i 2008 og har haft ”en svær fødsel”. Når feltet er på sit højeste er der 16 biler (hvor der i NASCAR er over 40!). Til gengæld er serien begunstiget af nogle kendte navne fra Europa f.eks. Jean Alesi og Johnny Herbert. Foruden det har der været forskellige ”gæstekørere” som den ”gamle” tyske sportsvogns- og DTM-haj Klaus Ludwig.

Nu melder endnu en stjerne sig, nemlig Formel 1-verdensmesteren fra 1997 Jacques Villeneuve. Den nu 37-årige canadier har efter sin F1-karriere (som bød på 165 GP´er, 11 sejre og et VM) kørt Le Mans (Peugeot) og NASCAR.


Jacques Villeneuve vil nu prøve kræfter med Speedcar Series.
(Foto: SpeedcarSeries Media)

Jacques Villeneuve's ”gæsteoptræden” i Speedcar Series tjener både som promotion for serien, Villeneuve er stadig et stort navn i Asien (han kørte flere sæsoner i Japan bl.a. sammen med en vis Tom Kristensen hos Toyota) og som supplement til NASCAR-karrieren.

Jacques Villeneuve:
”Jeg deltager i seriens to sidste løb i Bahrain (4./6. april) og i Dubai (11./12. april). Jeg kender kun Speedcar Series fra TV, men det ser både spændende og sjovt ud. Jeg glæder mig og jeg tager det i første omgang ”kun” som en mulighed for at samle lidt mere løbserfaring, som jeg muligvis kan bruge i NASCAR i fremtiden.”

I den samlede stilling, inden løbene i Bahrain og Dubai er ”Top 3”:

1 Jean Alesi F 34 point
2 Uwe Alzen D 29 point
3 Johnny Herbert GB 21 point
Them

Læs mere om:
  • Jacques Villeneuve
  • Jean Alesi
  • Sakhir
  • 05/04/08 - Sakhir - Speedcar Series
  •