Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Vanina Ickx skifter (tilbage) til LMS

Le Mans
Series 

01/04/08 

Den tidligere Audi-DTM kører skifter til Le Mans Series. Vanina Ickx har skrevet kontrakt med det britiske team ”Rollcentre Racing”. Frk. Ickx (hvis der skulle være enkelte der ikke ved det, så er Vanina datter af den tidligere F1-kører og 6-dobbelte Le Mans-vinder Jacky Ickx) skal køre hele LMS-serien og 24 timers løbet på Le Mans.
 

Vanina Ickx har tidligere kørt LMS, både i LMP 1 og i GT2-klassen, men ellers har hun masser af erfaring fra blandt andet FIA GT, det belgiske Procar-mesterskab, Porsche Super Cup, Mini Cooper, Belcar, Formel Renault, F2000 i USA og Rally Raid (Off-road rally a´la´ Dakar) … så det er jo en alsidig dame, som i øvrigt også har deltaget flere gange i Le Mans og 24 timers løbet på ”hjemmebanen” i Spa.


(Foto: Audi Motorsport)

I 2005 kørte Vanina Ickx for netop Rollcentre Racing i LMS og blev sammenlagt nummer 4 og fik 3 podieplaceringer!

”Jeg glæder rigtig meget til at køre for Martin Short (Rollcentres ejer) igen” udtaler Vanina Ickx” Jeg har allerede testet bilen på Paul Richard-banen ved den officielle LMS-test. Det forløb over al forventning. På trods af, at vores bil (Pescarolo-Judd) er baseret på en 2 år gammel bil, er den videreudviklet og fuldt opdateret. Vi må dog være realistiske, vi kan ikke true fabriksbilerne fra Peugeot og Audi, men med lidt ”held i sprøjten” kan vi køre om en top 5 placering og måske endda om en podieplacering. Både Peugeot og Audi har jo haft lidt problemer med bilerne!”

LMS-sæsonen starten den 6. april på ”Circuit de Catalunya” nær Barcelona. Her får Vanina Ickx portugiseren Joao Barbosa som den ene medkører. Teamets tredje kører er endnu ikke på plads.

Them

Læs mere om:
  • Joao Barbosa
  • Vanina Ickx
  • Rollcentre Racing
  • Circuit de Catalunya
  • 06/04/08 - Circuit de Catalunya - Le Mans Series
  •