Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

Jan Magnussen snydt for sejren

Grand Am 
31/03/08 

- efter blændende kørsel
Jan Magnussen leverede blændende kørsel, men blev snydt for sejren i GT klassen grundet en fejl fra løbsledelsen, da anden afdeling af det amerikanske Grand-Am mesterskab blev afviklet på Homestead ved Miami, Florida, sent lørdag aften dansk tid.
 

Teamejer og holdkammerat Leighton Reese havde kvalificeret deres Pontiac GXP.R i tolvte position, men startede næstsidst efter et motorskifte inden løbet. Da Jan Magnussen overtog bilen, var den kørt frem til en placering som nummer 15 og herfra leverede Jan Magnussen den vare, som han var hyret til.

Med fantastisk kørsel overhalede han den ene bil efter den anden og fik kørt bilen frem til føring. Ved visse lejligheder fik Jan Magnussen sågar overhalet to biler på en omgang, men det hele blev sat til, da løbsledelsen begik en fejl med omkring en time tilbage af det 2 timer og 45 minutter lange løb.
Under en gulflagsperiode fik løbsledelsen åbnet for sent for pitten og Jan Magnussen kunne dermed ikke foretage sit pitstop, hvilket bilerne bag ham dog fik lov til. Da Jan Magnussen endelig havde været i pit, var han faldet tilbage på en tolvte plads, hvorfra han atter kunne begynde sin kørsel op igennem feltet.

Endnu en gang viste Magnussen sit talent, men mange gulflagsperioder betød, at der i sidste ende var for lidt tid og Magnussen og Reese måtte i sidste ende tage til takke med en, efter omstændighederne, flot tredjeplads.
Undervejs satte Jan Magnussen løbets hurtigste omgang.
For teamet, Banner Racing, var det stor succes, da teamets anden bil, kørt af Edwards og Collins, vandt løbet.


(Foto: Jan Kaiser)

”Der blev vi snydt for sejren” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Det løb havde uden tvivl været vores, hvis ikke løbsledelsen havde begået den fejl. Hvis jeg ser bort fra, at vi missede en sikker sejr, så er jeg glad nok for, hvordan det gik. Jeg er jo hyret til at bringe bilen så langt frem som muligt, når jeg overtager den efter Leighton (Reese – red.) og det gik jo meget godt… Det var faktisk fantastisk sjovt derude. Der var masser af tæt ræs og fede overhalinger, så jeg havde det sjovt. Men det er selvfølgelig rigtig irriterende, at vi så ikke fik sejren. Det er hammer ærgerligt og bittert, men det kan vi desværre ikke ændre på”.

I næste weekend kører Jan Magnussen for Corvette Racing i anden afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie i St. Petersburg, Florida, hvor han håber på at følge op på sejren på Sebring for 14 dage siden.


Læs alt om IndyCar Series og Grand Am weekenden i Homestead.
Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Homestead
  •