Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Top-teams til start i ADAC Wikinger Rallye

Rally 
24/03/08 

56 teams fra Danmark og Tyskland – Start fra Gottorp Slot – Mål på strøget i Schleswig – Kompakt konkurrence med 9 hastighedsprøver – Tilskuervenlige rundbaner i Lottorf, Arup og Schleswig – Central serviceplads på p-pladsen ved kredsforvaltningen – Særligt: Rallye-Magasin og ”Slowly-sideways” – Opfordring til tilskuerne om at køre færdselsmæssigt rigtigt.
 

Tidligere tiders store succes’er – efter en ni år lang pause blev rallyet afviklet igen i 2004 – og de mange opfordringer fra alle involverede, ansporede arrangørerne bag det viden om kendte rally til også at lade 2008-udgaven af ”Wikinger” blive et stort rally. Arrangementets gode ry afspejler sig endnu en gang i de mange prædikater;  Således tæller konkurrencen denne gang som det 2. Løb i serien ADAC Rallye Masters – efter det tyske mesterskab den næstbedste serie i tysk rallysport.

Og kommende fredag sker det så

! Præcis kl. 19:31 bliver den første af 56 køretøjer startet foran Gottorp Slot. Umiddelbart derefter følger aftenens eneste hastighedsprøve på veje i bydelen Lottorf. Det drejer sig om en rundbane som skal køres med tre omgange. For tilskuerne anbefales en tilkørsel via destruktionsanstalten syd for Jagel.  I selve Lottorf er der gode parkeringsmuligheder. Ved selve prøven vil speaker Jürgen von Schassen (Neustadt) informere på bedste måde. Første bil starter her kl. 19:49. 35 min tidligere kan man se ”Slowly sideways” langs prøven.

Lørdag morgen kl. 09:31 restartes foran slottet igen. Da startrækkefølgen denne dag retter sig efter resultatet fra den foregående dag, kan der her være store forskydninger. Herefter følger for alle teams yderligere tre hastighedsprøver beliggende syd for Schleswig. Om eftermiddagen går det løs i området Angeln, og her afvikles to hastighedsprøver i henholdsvis Loit/Taarstedt/Steinfeld og Struxdorf/Arup. Som afslutning følger så yderligere en prøve i Schleswig, før første vogn ankommer til mål kl. 16:50 på Stadtfeld i Schleswig.


(Foto: Jürgen Krabbenhöft)

Central serviceplads og 500 hjælpere

Central serviceplads er Kredsforvaltningens parkeringsplads på Windallee i Schleswig. Via internettet offentliggøres de deltagendes køretider her, og der er også sørget for mad og drikke.  I alt ankommer kørerne til denne serviceplads fire gange i løbet af lørdagen.  På selve pladsen er der kun plads til deltagerne og deres servicevogne, men til fods er fans og tilskuere meget velkomne. Der anbefales parkering på pladsen ved Shell på Schleistrasse.


(Foto: Jürgen Krabbenhöft)

Ca. 500 personer – læger, sanitetsfolk, brandfolk, radiofolk, sikkerhedsofficials, sportskommissærer, tekniske kommissærer og løbsledelse – bidrager til en forhåbentlig gnidningsløs afvikling. ”Vi har også i år fået storartet hjælp fra alle sider” beretter glad både løbsleder Torsten Johne (AC Schleswig) og organisationschef Jürgen Krabbenhöft (MSF Idstedt). ”Vort mandskab består af ”gamle rotter” og samarbejdet med myndigheder, politi, beboere og hjælpeorganisationer er igen meget positivt. Vi vil gøre alt for en god og sikker afvikling af løbet. Naturligvis vil vi også bestræbe os på at begrænse indskrænkningerne for beboerne til et absolut minimum”.


(Foto: Jürgen Krabbenhöft)

Kontrol – personale – information

Set bort fra selve hastighedsprøverne vil dagens centrale punkter være området omkring slots-øen, parkeringspladsen ved Kredsforvaltningen og målet på Stadtfeld, byens hovedgade.  Kontrol af mandskaber og dokumenter såvel som den tekniske kontrol af bilerne vil foregå allerede fredag eftermiddag hos Mazda-forhandleren i Heinrich–Hertz-Strasse i Schleswig.  Derefter parkeres bilerne i startparken på slots-øen, og herfra følger så starten fra kl. 19:31 og frem i minutafstand. Rallyet har en samlet længde på ca. 295 km, hastighedsprøvernes længde er mellem 9 og 27 km, og den samlede længde af disse udgør 139 km. Afviklingen af disse hastighedsprøver er lagt i hænderne på officials fra såvel de arrangerende klubber AC Schleswig og MSF Idstedt som officials fra klubberne  AC Nordfriesland, MSC Kaltenkirchen og MSC Holstein med støtte af flere andre. Redningstjenesten udgøres af Johanniter-hjælpen  sammen med fem læger. Yderligere sikring udføres af de frivillige brandværn fra Lottorf, Busdorf, Selk, Taarstedt, Twedt, Böklund og Schleswig. Også THW og Deutsche Hilfsdienst er med.


(Foto: Jürgen Krabbenhöft)

Et yderligere highlight er beregning og resultatservice via internet som i de foregående to år. Med hjælp fra danske specialister kan den til enhver tid aktuelle stilling læses på www.rallyresult.dk.  Deltagerne kan orientere sig om egne og konkurrenternes tider på servicepladsen.

Tilskuerpunkter

Af særlig interesse for tilskuerne er rundbanerne i Lottorf, Arup og Schleswig. Medens prøverne i Lottorf og Arup køres hver to gange, udgør rundbanen på den tidligere kaserne ”Auf der Freiheit” afslutningen og højdepunktet i løbet. I Lottorf starter første bil fredag kl. 19:49 og lørdag kl. 10:03. Her vil speaker   Jürgen von Schassen informere om både teams, biler, tider og alt rundt om rally.

Et yderligere interessant tilskuerpunkt er på prøven Arup (lørdag kl. 13:48 og 16:06). Syd for Struxdorf bydelen Hollmühle er ligeledes en speaker. For de danske tilskuere speaker Kurt Solberg (Rabenkirchen-Faulück) på sit modersmål, medens Heinz Cremer fra Eckernförde tager vare på de tyske fans.

På det tidligere kaserneområde starter første bil kl. 16:36 og her vil Jürgen von Schassen også være til rådighed med info for fans.


(Foto: Jürgen Krabbenhöft)

På alle tre tilskuerpunkter findes særligt indrettede parkeringsområder. ”Vi opfordrer indtrængende publikum til kun at parkere på de afmærkede steder for at undgå at hindre andre trafikanter”  lyder opfordringen fra løbsledelsen.

Rally-magasin

For første gang ved et Wikinger Rallye er alle vigtige informationer sammenfattet i et 44-sider stort magasin. Dette hefte kan fra og med onsdag før løbet  købes for 3€ hos ADAC i Flensburg og Kiel, hos Schleswiger VR-Bank på Stadtweg og på tankstationerne HEM i Tolk, ORLEN i Böklund og Shell på Gottorfdamm i Schleswig. Ved løbets start, på servicepladsen og ved tilskuerpunkterne kan programmet selvfølgelig også erhverves.

Arrangørerne beder også i år tilskuerne opføre sig færdselsmæssig rigtigt, at overholde sikkerhedsafstande, og i egen interesse at følge anvisninger fra løbets officials.


(Foto: Jürgen Krabbenhöft)

Favoritter og lokalmatadorer

Med holdene nr 24, Michael Meyer/Daniel Rohde fra Lübeck i VW Golf, nr 3, Ralf Bonde/Ervin Gottschalk fra Steinberg i BMW M3 og nr 1, Karl-Aage Jensen/? Danmark i Subaru Impreza er alle vinderne fra de tre tidligere år også til start i år! Medens Lübecker-holdet ikke spås de store sejerschancer i år, regnes Ralf Bonde og hans danske co-driver at tilhøre gruppen af mulige vindere. Seneste års vinder Karl-Aage Jensen fra Rødkærsbro/DK kommer som senest igen til start i en Subaru Impreza. Denne gang dog ikke i en WRC-udgave, men i en lidt mere tam gruppe N udgave.

Med Meldgaard/Pedersen i start nr. 58 – Mitsubishi Evo VIII, Svanholt/Frederiksen i start nr. 6 – VW Golf og Knudsen/Kjaer i start nr. 9 – Honda Civic R3 starter tre stærke hold, som alle vil forsøge at tilkæmpe sig en podieplads.

Den stærke tyske armada bliver anført af sidste års nr. 2, Frank Richert/Matthias Prillwitz (Berlin) Ford Escort Cosworth med start nr. 2. Dette mandskab regnes for grus-specialister og de glæder sig selvsagt særligt til de 15 km med løst underlag. Til gruppen af mulige vindere hører også Carsten Alexy/Karlheinz Knaus (Rotenburg) i Audi S2 Quattro med start nr 5 og med start nr. 4 Sönke Milon/Peter Steffen (Döhnsdorff) i Mitsubishi Evo VIII.

Mod disse kraftfulde biler i rallysportens topklasse synes de øvrige lokale deltagere at få det svært. Timo Grätch/Alexandra Gawlick (Handewitt) i BMW M3 med start nr. 8, Dirk Ipsen/Sönke Hansen (Sylt-Ost) I Porsche 911 med start nr. 21 og Rainer Haulsen/Hauke Kiso (Schleswig) i Toyota Celica med start nr. 41 må alle præstere deres hidtil bedste for at slutte helt i top.  Jörn und Finn Perlow (Süderhackstedt) i Fiat 128 med start nr. 55 er med fordi det er ”Wikinger”. ”Det løb er for os et must, årets højdepunkt, og derfor er vi med.”

Foran rallyet ”det rullende rally-museum”

Med både interesse og spænding ventes ”Slowly sideways”, som for første gang kan præsentere sine historiske rallybiler i Schleswig-Holstein. Og der venter tilskuerne en virkelig lækkerbisken! Det 6 bil store team vil præsentere sine flotte biler på hastighedsprøverne, og til stor glæde for tilskuerne slet ikke slowly, men der i mod mest mulig sideways!! Teamet har sat sig det mål dels at vedligeholde og dels at præsentere tidligere fabriksbiler der, hvor disse guldklumper trives bedst – ikke i et museum, men på levende rallyprøver i et rigtigt rally.

Med stor støtte fra Hans F. Helfrich, Espenwöhrden i Kreis Dithmarschen er det lykkedes at hente 6 historiske biler til ADAC Wikinger Rallye. På løbets centrale serviceplads kan du både se bilerne og høre ejerne fortælle om bilernes historie.

Den aller første gruppe 2 Opel Ascona i international konkurrence (1972), Walter Röhrls gyldne Monnet-Porsche (1981) og en Almeras-Porsche 911 SC (1980)vil du kunne se live in action! Disse spændende biler starter 35 min foran rallyfeltet.

Yderligere info om ”Slowly sideways” og om løbet i det hele taget (oversigtskort, tidsplan og deltagerliste) kan du trække på løbets hjemmeside: www.wikinger-rallye.de

På gensyn på fredag eller lørdag i Schleswig. Det bliver et brag af et rally!

Jürgen Krabbenhöft


Læs mere om:
  • Tyskland
  • 29/03/08 - Tyskland - Rally
  •