Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Fernandez diskvalificeret

ALMS 
23/03/08 

American Le Mans Series- Tom K tildeles 3. pladsen
Fernandez Racing kørte anden pladsen hjem på Sebring i sidste weekend med deres Acura, men glæden ser ud til at være kort, for i kontrollen af bilen efter løbet er teamet blevet diskvalificeret på grund af ikke reglementeret indsugning til motoren.
 

Adrian Fernandez og Luis Diaz kørte ellers et flot løb, og det viste sig at at Acura kan køre nærmest lige op med det vindende Penske Porsche team, men det hjælper jo ikke meget når bilen bliver underkendt i den efterfølgende tekniske kontrol.


(Foto: Motorsporten.dk)

Team co-owner Tom Anderson forklare efter løbet, at air restrictoren var lovlig da løbet starede, men at den blev beskadiget under løbet.
Dette førte til diskvalifikationen.

Ifølge reglerne skal en LMP2 racer køre med en air restrictor, og alt luft til motoren skal passere igennem den.
Det betyder også at motoren skal stoppe hvis der sættes en prop i air restrictoren. Alternativt ikke kunne starte hvis den sidder i.
Den regel kunne Acura ikke opfylde efter løbet, og derfor blev bilen diskvalificeret.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det viste sig ved nærmere undersøgelse at carbon fibre luftindtaget der holder på restrictoren var knækket under løbet, og dermed kunne motoren få luft uden om restrictoren.


(Foto: Motorsporten.dk)

Diskvalifikationen betyder at Dyson Porsche'n med Butch Leitzinger, Andy Lally og Marino Franchitti rykker op på anden pladsen, og at Audi R10 raceren med Tom Kristensen, Allan McNish og Dindo Capello overtager 3. pladsen generelt.

Vejgaard

Læs alt om 12-timers løbet på Sebring.
Læs mere om:
  • Adrian Fernandez
  • Luis Diaz
  • Lowe’s Fernandez Racing
  • Sebring
  • 15/03/08 - Sebring - ALMS
  •