Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Dobbelt dansk på Sebring

ALMS 
16/03/08 

American Le Mans SeriesDet blev til to klassesejre og ikke mindst fantastisk kørsel fra Tom Kristensen og Jan Magnussens side, da 12-timers-løbet på Sebring sluttede søndag morgen, dansk tid. Den generelle førsteplads tilfaldt dog Porsche, da Tom Kristensens Audi løbet igennem var forfulgt af uheld, der ikke plejer at ramme den solide R10-dieselracer.
 

Halvvejs i løbet førte Tom Kristensen da også sammen med sine faste makkere, italieneren Dindo Capello og skotten Allan McNish, men pludselig begyndte R10’eren at skrabe mod bunden, og en såkaldt pushrod måtte skiftes, mens danskeren var bag rattet.


Jan Magnussen og Tom Kristensen sørgede for dobbelt dansk sejr i årets første sportsvognsløb på Sebring
(Foto: Nils Finderup)

Få omgange senere besluttede Audis ledelse at kalde Tom Kristensen i pit igen, fordi søsterbilens bremser var overophedede, og samme problem var ved at ramme nordjydens bil. De to uheld betød, at favoritterne var tre omgange nede, men med imponerende tider fra McNish og Kristensen blev afstanden til de førende biler mindsket omgang for omgang.

Små to timer før afslutningen blev Kristensen kaldt i bilen frem for Capello til en sidste offensiv, og det lykkedes ham at komme på omgangshøjde med de senere vindere, men desværre for sent til at kunne sætte et endeligt pres ind. Klassesejren i den store LMP1-kategori var dog overlegen, fordi de andre favoritter fra Peugeot havde om muligt endnu flere tekniske problemer end Audi. Peugeot satte dagens hurtigste tid og var generelt hurtigere end alle andre, men tydeligvis også med et noget skrøbeligt materiel som følge.

”Det har været et yderst besynderligt Sebring-løb. Først fik vi pole position, selv om vi ikke var hurtigst i kvalifikationen (der blev annulleret, hvorpå bedste træningstid blev afgørende, red.), og nu får jeg en sejr, som alligevel ikke er en sejr! Det er en lidt skuffende fornemmelse at stå tilbage med en klassesejr, for vi kom her klart for at vinde. Vi havde bilen til det, men Sebring er et hårdt løb, der forårsager uventede problemer. Vi har aldrig før oplevet, at en pushrod skulle drille, og at begge vores biler skulle få bremseproblemer var lige så uventet. I alle vores test har vi ikke haft tilsvarende overophedninger. Men til lykke til Porsche, der gjorde det godt. De små LMP2-biler har efterhånden fået styr på holdbarheden, mens vi lige pludselig tilbringer for meget tid i pitten,” sagde Tom Kristensen efter sin første sejr i over halvandet år.

Set udefra var det mest glædelige ved søndagens resultat, at den gamle Kristensen var tilbage. Hans kørsel i ikke mindst de sidste to timer, hvor der skulle lægges maksimalt pres på, viste, at efterveerne fra det enorme crash på Hockenheim sidste år bliver mindre og mindre.

Og til sidst lidt statistik: Det var første gang siden 1988, at Porsche vandt klassikeren i Florida, og det var første gang siden 2000, at Audi ikke vandt.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport North America
  • Sebring
  • 15/03/08 - Sebring - ALMS
  •      D4 Enterprise Solutions