Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Kommer der en ny Peugeot diesel racer?

Le Mans 
07/03/08 

Le MansPeugeot Motorsport er ikke færdig med at udvikle sportscars. På en pressekonference under Geneve Auto Show, stillede Peugeot's Direktør Jean Philippe Collin sig op og fortalte, at de vil bygge en prototype racer med diesel hybrid motor.
 

Udfra pressekonferencen blev det ikke helt klart om Peugeot vil bygge videre over 908 modellen, eller om der bliver tale om en helt ny bil. Faktisk blev det heller ikke helt klart hvislken serie bilen skal deltage i!

Det interessante ved hele denne sag er, at Peugeot 908'erens V12 diesel motor oprindeligt var designet til at køre på biofuel.

Det betød at man sidste år var nødt til at ombygge bilens motor fordi Le Mans reglerne foreskrev at alle diesel biler skulle køre på Shell V-power diesel sidste år.
Man forventer dog at denne regel snart fjernes, dermed åbens der for alternativ diesel, og dermed en mulighed for en Peugeot 908 der køre på bio diesel.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Peugeot Sport
  •