Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Tæt topopgør i vente efter første fællestest

Le Mans
Series 

04/03/08 

Mens kampen i topklassen LMP1 efter alt at dømme bliver et nyt opgør mellem Audi og Peugeot, er der lagt op til et mindst lige så tæt opgør i klassen lige under, LMP2.
 

Det er den umiddelbare konklusion, efter at Team Essex har afsluttet to dages test på Paul Ricard i Sydfrankrig, hvor man søndag og mandag har testet sammen med en stor del af de andre mandskaber, man kommer til at møde i Le Mans Series og 24-timers løbet på Le Mans.

To teams skilte sig ud i LMP2-klassen. Det hollandske Team van Merksteijn og det danske Team Essex lagde i hver sin Porsche RS Spyder afstand til konkurrenterne og var i løbet af mandagen meget tæt på hinanden øverst på listen over omgangstider. Team van Merksteijn blev noteret for en omgang i 1.43,8, mens Team Essex fulgte lige efter med en tid på 1.43,9.


John Nielsen i Team Essex' Porsche RS Spyder.
(Foto: Team Essex)

”Jeg synes, at vi kan være særdeles tilfredse med testen,” siger teamchef John Nielsen, der sammen med Casper Elgaard kørte Team Essex-raceren under testen. ”Vi har fortsat det testarbejde, vi havde på Estoril og Dijon, hvor vi arbejdede på at få skabt det vigtigste, nemlig et godt set-up til løbsbrug og samtidig få bilen til at køre så hurtigt som muligt med det mindst mulige dækforbrug.”

Da Team Essex er rookies i sportsvognsracing som selvstændigt team, er en stor del af testen på Paul Ricard blevet anvendt til at træne og øve pitstops med dækskifte og fingerede tankninger. Det er sket ud fra devisen, at løbene vindes ude på banen, men tabes i pitten, hvorfor det er vigtigt at minimere tidsforbruget. I gennemsnit tog det mandskabet 12-13 sekunder at foretage pitstoppene, og selvom Formel 1-mandskaberne kan gøre det på næsten det halve, skal man huske på, at der foruden tankmanden kun må arbejde fire mekanikere på bilen i sportsvognsracing.


Team Essex benyttede blandt andet testen Paul Ricard til at øve pitstops.
(Foto: Team Essex)

”Jeg er virkelig stolt over det arbejde, gutterne har gjort,” siger John Nielsen. ”De fortjener stor ros for deres indsats og indstilling til deres nye, internationale job i denne del af sporten, der er sportsvognsracings svar på Formel 1. Det er bare godt gået.”

Team Essex returnerer nu til værkstedet for en stund, inden man den 20. og 21. marts på Magny Cours i Frankrig afvikler den sidste test, før man deltager i første afdeling af Le Mans Series på Grand Prix-banen udenfor Barcelona den 6. april.


Læs mere om test på Paul Ricard
Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • John Elgaard Nielsen
  • Team Essex
  • Paul Ricard
  • 03/03/08 - Paul Ricard - Le Mans Series - testdag
  •