Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Team Essex’ første fællestest
forløber tilfredsstillende

Le Mans
Series 

02/03/08 

Søndag og mandag er Team Essex samlet med et bredt udsnit af de konkurrenter, som de skal kæmpe imod ved sæsonens første fællestest forud for årets Le Mans Series.
 

På den sydfranske Paul Ricard-bane tester man for tredje gang sin Porsche RS Spyder, der i den forgangne uge er blevet opdateret med en række nye 2008-specifikationer hos Porsche-fabrikken, og for første gang har man lejlighed til at teste en række nye dækcompounds fra Dunlop.

Den britiske dækproducent er oppe mod franske Michelin, der i de sidste mange år har været toneangivende i sportsvognsracing, men til den kommende sæson har Dunlop udviklet flere nye dæktyper, som Team Essex har brugt størstedelen af søndagen på at teste og evaluere.


I den fransk aftensol tester Team Essex på Paul Ricard.
(Foto: Team Essex)

To timer inden testens afslutning står Team Essex noteret for en hurtigste omgangstid på 1.45,9 sekunder, mens dagens absolut hurtigste tid på den tidligere Grand Prix-bane ikke uventet er sat af Audis dieselracer i 1.40,5. Men hvor Audi deltager i LMP1-klassen, er Team Essex med i klassen lige under – LMP2 – hvor man foreløbig står noteret for dagens næstbedste tid, idet det hollandske mandskab, Team Van Merksteijn, med den tidligere Formel 1-kører Jos Verstappen blev noteret for 1.44,2.

”Jeg er ikke så bekymret for denne tidsforskel for nuværende,” siger teamchef John Nielsen. ”Løbene i Le Mans Series går jo over 1000 km eller seks timer, så hos Team Essex har vi valgt målrettet at satse på stabilitet og ikke udelukkende en enkelt superomgang, selvom det jo altid ser bedst ud når man et nummer et på tidtagningslisten…”

I skrivende stund er testen på Paul Ricard i fuld gang og den fortsætter mandag i det sydfranske.


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • John Elgaard Nielsen
  • Team Essex
  • Paul Ricard
  • 03/03/08 - Paul Ricard - Le Mans Series - testdag
  •