Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

ADAC Wikinger Rallye med mange højdepunkter

Rally 
03/03/08 

Den 28. - 29. marts i området Schleswig – Flensburg:
Start foran Gottorp Slot – tilskuerprøver i Lottorf, Arup og Schleswig
Nyt: Rallye-program

Konceptet vil være en smule ændret når ADAC Wikinger Rallye i slutningen af marts afvikles i kredsen Schleswig – Flensburg. For første gang i konkurrencen vil der være en central serviceplads på parkeringspladsen foran Kredsforvaltningen, og her vil alle deltagerne komme efter hver anden hastighedsprøve.
 

Ny er også såvel starten foran Gottorp Slot som de helt særlige tilskuerprøver i Lottorf, Arup og på det tidligere kasserneområde ”Auf der Freiheit” i Schleswig.

”Vi ønsker at åbne arrangementet endnu mere for publikum”, begrunder Torsten Johne forandringerne. Til nyhederne inden for PR-området hører også det for første gang udgivne Rally-Magazin, et program med alle data omkring arrangementet. Det meget omfattende 44-sider store hæfte vil indeholde en tidsplan, et oversigtskort, en deltagerliste og et tilbageblik i Wikinger Rally’s lange historie. I ugen efter påske vil programmet blive solgt fra mange lokale steder til en pris af 3€.

”Samtidig tjener programmet som billet til tilskuerprøverne, og yderligere billetter kan købes for 1€. Årets billet er en mini-rallyplade, en ting som efterhånden er blevet et værdsat samlerobjekt. Entre bliver efterhånden opkrævet ved mange rallies, og vi kommer heller ikke mere uden om. Gennemførelse af et rally bliver mere og mere omkostningskrævende, men startpenge og sponsorbeløb stiger ikke i samme omfang. Derfor er der for os kun en mulighed, Vi håber meget på solidaritet fra fans’ene! Til gengæld yder vi speakere tre forskellige steder langs publikumsprøverne, vi gør det muligt at skaffe sig forplejning undervejs og vi driver en online resultat-service på internettet”, forklarer Torsten Johne om de nye tiltag.

Sportsligt tilbyder Tysklands nordligste rally også i år motorsport af fineste slags. Fem forskellige hastighedsprøver – fire af dem køres hver to gange – over tilsammen ca. 140 km byder vi på ganske særlige udfordringer for deltagerne fra hele Bundesrepublikken og fra udlandet. Der ud over kan kørerne sågar forberede sig hjemme i stuen, idet arrangøren tilbyder videooptagelser fra hastighedsprøverne. En særlig service som mange teams sætter stor pris på.

Yderligere oplysninger om arrangementet kan findes på Wikinger-Rallye.de. Deltagere kan tilmelde sig inden den 10. Marts. Endnu er blot 11 anmeldelser indgået, men arrangørerne regner med et deltagerantal på mellem 40 og 60 hold.

For tiden arbejder arrangørerne med at finpudse løbet. Møder med de medvirkende sikkerhedsorganisationer (frivilligt brandværn, redningstjenester o.l)og sikkerhedspersonalet langs prøverne afholdes i disse dage. Tryksager (Rallyprogram, rutebog, kontrolkort o.l) bliver produceret, det nødvendige materiale fra henvisningsskilte til spærrebomme bliver bestilt, og alle beboerne langs prøverne bliver informeret. ”Vi er helt klart med på tidsplanen, og vi håber at vejrguderne også vil være med os i år. Seneste år havde vi regulært Kaiser-vejr, og så bliver det for alle deltagende – kørere, hjælpere og tilskuere – ganske enkelt sjovere.”

Jürgen Krabbenhöft


Læs mere om:
  • Tyskland
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: