Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Første store udfordring

Le Mans
Series 

28/02/08 

Team Essex møder søndag årets konkurrenter for første gang
På søndag og mandag står Team Essex for første gang ansigt til ansigt med størstedelen af de konkurrenter, de i år skal kæmpe imod i Le Mans Series og 24-timers løbet på Le Mans.
 

I weekenden tager det danske sportsvognsteam hul på sin tredje test i denne sæson, men da der i modsætning til de to foregående test her er tale om den officielle test arrangeret af Le Mans Series-organisationen på Paul Ricard, vil man endelig møde mange af de modstandere, man syv gange i løbet af 2008 skal kæmpe imod.

”Vi er naturligvis meget spændte på denne weekend, for det er første gang, vi møder vores konkurrenter,” siger teamchef John Nielsen. ”Vi kan måske få et billede af, hvor vi står i forhold til dem, men kun måske, da det ikke er alt ved testen, som kommer til at foregå som ved løbene. For eksempel anvender vi stadig en testmotor i 2007-specifikation, fordi den nye 2008-motor endnu ikke er klar, men så ved vi da i det mindste, at det kun kan blive bedre.”


Team Essex tester fra søndag til tirsdag på Dijon i Frankrig.
(Foto: Team Essex)

Team Essex har testet to gange i år. I begyndelsen af måneden var man i Estoril i Portugal og i starten af denne uge testede man på Dijon, hvor man blev noteret for omgangstider, der blot lå et halvt sekund fra Formel 1-rekorden på den franske tidligere Grand Prix-bane. Lige nu er holdets Porsche RS Spyder ved at blive gjort klar til den kommende test, og det sker på et af de mest hellige steder i motorsporten.

”Vi har fået et så godt samarbejde med Porsche, at de foreslog os at tage bilen til deres test- og udviklingscenter i Weissach, så vi kunne klargøre den der,” fortæller John Nielsen med stolthed i stemmen. ”Det har vi naturligvis sagt ja tak til, for det var noget af en cadeau til os og den indsats, hele teamet yder.”

Weekendens test på Paul Ricard får deltagelse af intet mindre end 36 forskellige teams, og i LMP2-klassen – hvor Team Essex er med – deltager otte biler.

”Vi er meget spændt på at se, hvor vi står med det set-up, vi er nået frem til,” siger Casper Elgaard, der sammen med John Nielsen skal teste Porschen på racerbanen ved Marseille, der udmærker sig ved at have en lang langside på halvanden kilometer. ”Også for John og mig rent personligt bliver det spændende at se, hvor vi står som kørere.”

På nuværende tidspunkt er der endnu ikke truffet beslutning om, hvem der skal køre sammen med Casper Elgaard og John Nielsen ved 24-timers løbet på Le Mans i midten af juni, hvor teamet skal stille med tre kørere. Team Essex er i dialog med flere kandidater til pladsen, men man forventer, at der endnu går et stykke tid, inden man kan træffe en beslutning.

”Det er en prioritet for os, at det bliver en teamplayer, der sportsligt er på samme niveau som Casper og jeg. Her vil vi ikke gå på kompromis,” er John Nielsens eneste kommentar til emnet.


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • John Elgaard Nielsen
  • Team Essex
  • Paul Ricard
  • 03/03/08 - Paul Ricard - Le Mans Series - testdag
  •