Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperSport 600 VM Series

Solidt come-back til Robbin Harms

SuperSport
600 VM Series 

27/02/08 

Det er et halvt år siden Robbin Harms sidst kørte race. Grundet skader var Danmarks bedste Road Racing kører sat ud af spillet i de tre sidste VM-løb i fjor og lørdag eftermiddag kørte den 26-årige københavner 1. afdeling af årets Supersport Verdensmesterskab.
 

Løbet fandt sted i ørkenstaten Qatar i Den persiske Golf

Det blev et solidt come-back til den ukuelige dansker. Efter træningskørsler, der bl.a. var forstyrret af voldsom blæst, måtte Robbin Harms lade sig nøje med en startposition som nr. 22. – ikke lige præcis ideelt for et come back.

Men i løbet dokumenterede Harms endnu engang, at han besidder en enestående kamp gejst. Stille og rolig arbejdede han sig igennem den tætte trafik og da mållinien blev nået, var han placeret som nr. 7, blot 17,6 sekunder efter vinderen, Broc Parkes.


(Foto: Scandinavian Racing Press)

”Selvom jeg føler mig ”fit to race” må jeg erkende, at jeg stadig befinder mig i et forløb, hvor det første mål er at komme helt tilbage på top niveau,” siger Robbin Harms efter løbet i Qatar.

”Jeg skal ganske enkelt køre mine skader væk. Sidst jeg kørte løb var på Brands Hatch i England i august og jeg sluttede sæson’en af med en smadret skulder ved den efterfølgende VM-afdeling. Derfor har jeg en del at indhente, men heldigvis går tingene i den rigtige retning,”

Grand Prix’et i Qatar var det første af de ialt 15 løb, som indgår i årets Supersport Verdensmesterskab. Næste gang, det går løs, er allerede i den kommende weekend på Philip Island racerbanen syd for Melbourne i Australien.

”Hér har jeg den fordel, at jeg hér har trænet forud for årets VM-sæson, så vi har en god idé om opsætningen af Honda’en,” fortæller Robbin Harms, der i VM supporteres af MC-Hjørnet i København. ”Men samtidig er Philip Island berygtet for sine skiftende vejrforhold, så vi må se hvordan det kommer til at gå. Efter omstændighederne er jeg ret godt tilfreds med sæson starten og den omstændighed, at jeg ikke bare kæmper om sejren i det første løb, sætter tingene i perspektiv. Det er virkelig en hård konkurrence, jeg er oppe imod.”

Resultat, 1. afd. af Supersport VM, Losail, Doha, Qatar, 23. Februar 2008:
1. Broc Parkes, Yamaha
2. Joan Lascorz, Honda +0,048
3. Craig Jones, Honda, +0,755
4. Joshua Brookes, Honda, +9,502
5. Matthieu Lagrive, Honda, +11,962
6. Barru Veneman, Suzuki, +17,428
7. Robbin Harms, Honda, +17,660
8. David Salom, Yamaha, +17,888

VM-stillingen efter weekendens race:
1. Broc Parkes, 25 pts.
2. Joan Lascorz, 20 pts.
3. Craig Jones, 16 pts.
4. Joshua Brookes, 13 pts.
5. Matthieu Lagrive, 11. pts.
6. Barru Veneman, 10 pts.
7. Robbin Harms, 9 pts.
8. David Salom, 8 pts.

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med MC-Hjørnet

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Robbin Harms
  •      ASETEK SIMSPORTS