Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Nørtoft's kart sæsonen i gang med succes

Go Kart 
24/02/08 

- på South Garda i Italien
Jacob Nørtoft startede sæsonen med en træningslejr sammen med sit nye team , det tyske team RS Motorsport, i weekenden 8. - 10. februar på South Garda i Italien, hvor de nye Marranello rammer skulle køres ind, formen skulle pudses af og samarbejdet med Jacobs nye mekaniker Rasmus Haugård skulle etableres, inden det traditionsrige løb Winter Cup som skulle afholdes den efterfølgende weekend på samme bane.
 

Med køretid fra 09.00 til 17.00 alle dage fra ankomst fredag til officiel træningsdag op til løbet om onsdagen blev det til tæt på 600 omgange inden løbet, og med mange andre KF3’ere at teste mod, perfekt vejr og bane, var det rigtigt gode dage hvor Jacob og Rasmus formåede at køre lige op med flere af dem der var toneangivende ved sidste års EM.

Humøret og forventningerne var derfor høje da der blev taget hul på Winter Cuppen 2008, og Jacob indfriede da også forventningerne med en fornem 9’ende plads i tidtagningen. Tiden han satte, da hans gruppe kørte tidtagning, var 14’ende bedste samlet set, men med sammenlægningsreglerne som blev brugt til løbet blev hans placering som nummer 3 i gruppen altså til en 9’er, hvilket var godt for Jacob, mens det var mindre godt for andre – retfærdigt eller ej.


(Foto: Silup)

I hans to kvalheat blev det til en 5’er i det første og en 3’er i det andet men glæden over dette varede kort for umiddelbart efter andet kvalheat blev Jacobs kart udtaget til Teknisk kontrol, hvor både motor og benzin blev kontrolleret. Det viste sig at den benzin Jacob havde fået tanket ikke stemte overens med de krav reglementet foreskrev, hvorefter der ikke var anden mulighed for løbsledelsen end at diskvalificere ham fra heatet samt tildele ham ekstra 10 point i straf. Fadæsen stammede simpelthen fra en tanketorsk, hvor manden der skulle sørge for benzin til teamet fik tanket 98 oktan i stedet for 95 – noget som bare ikke måtte ske, men skete alligevel… Denne straf betød så at Jacob fra at have en relativ god startplacering til semifinalen, skulle starte som 18’ner i opsamlingsheatet – en total omvæltning på situationen!!

Men Jacob viste klassen i opsamlingsheatet hvor han undgik de obligatoriske uheld i starten af heatet hvorefter han støt og roligt fik kørt sig frem til en slutplacering som 8’er.

Selv med det forholdsvis gode resultat i opsamlingsheatet så det dog, med en startplacering som 25’er, noget svært ud for den forestående semifinale hvorfra de 17 første gik videre til finalen. Jacob gik koncentreret til opgaven, og løste den med imponerende kørsel over al forventning ved at avancere 20 placeringer på de 14 omgange semifinalen varede. Dog mistede han noget fart hen mod slutningen af heatet hvilket senere skulle vise sig at være et tilbagevendende problem.

Jacobs imponerende kørsel og resultat fra semifinalen udmøntede sig i en startplacering som 10’er i finalen, hvor målet var en placering i top fem og jo helst helt i toppen af de fem. Desværre blev finalen aldrig rigtigt den store oplevelse, for Jacob i hvert tilfælde, som der var lagt op til. Farten fra start var god nok og han var med den gruppe på 10 mand, en kort overgang som 6’er, der ret hurtigt fik revet sig løs fra resten af feltet, men midtvejs i heatet begyndte karten at ”bakke” og det hele løb lidt ud i sandet og han endte med at falde tilbage til en slutplacering som nummer 13.

En fantastisk opstart på sæsonen hvor alle i Teamet var hele følelsesregistret igennem, og Jacob endnu engang fik vist at han både teknisk, fysisk og mentalt har klassen til at begå sig i toppen af det internationale KF3 felt. Derudover var det også en god oplevelse med så mange danske deltagere. Der var altid støtte og support at hente – en dejlig fornemmelse når man er af sted i det store udland.

Silup


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  •