Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Prix 2 Asia Series

GP2 Asia serien vil ikke køre på Sentul banen

Grand Prix 2
Asia Series 

23/02/08 

Sidste weekends løbsafvikling på Sentul banen blev vel nærmest det man kan betegne som en skandale. Blandt andet smuldrede asfalten væk under bilerne.
 

Sentul banen i Indonesien står til at miste sin afdeling i GP2 Asia serien i næste sæson. Det stod klart efter sidste weekends løbsafdeling på banen. Det var med udsigt til store ekstra udgifter at de deltagende teams forlod Sentul banen.

Stort set alle teams oplevede at asfalten smuldrede væk, og at de løse sten som følge deraf, bogstaveligt talt skød huller i bilerne. David Price fra David Price Racing fortalte efter at han havde sundet sig lidt over afviklingen af løbene, at hans team i hvert fald har udgifter på godt € 25.000 til reparationer - pr. bil. Blandt andet kostede det 4 kølere på teamets biler. Disse udgifter skyldes udelukkende banens utrolige dårlige belægning.

De mange løse sten skød huller i bilernes vinger, sidepods og bargeboards. Luftindtagene slap heller ikke for at blive "beskudt". Det medførte at man i de fleste teams blev nødsaget til at lappe hullerne med tape, og i visse tilfælde lime aluminiumsplader på bilerne for at få dem ud at køre.

Det var ikke kun asfaltbelægningen som fik stor kritik. Også banens officials får kritik, idet de virkede som værende underuddannet. Det betød blandt andet alt for lang tid til at afvikle diverse flagperioder.

Det samlede indtryk som er opsamlet af GP2 Asia organisationen, får nu organisationen til at reagere.

"Vi gik ud fra at alt var i orden. Banen er en licenseret bane og derfor burde alt være i orden. Dette havde vi ikke forudset. Men skal vi tilbage hertil, så skal en lang række krav være opfyldt. Som det er nu er det alt for utilfredsstillende. Og det er faktisk en skam. Vi har fået bevis for i de hidtige GP2 Asia afdelinger, at konceptet er godt nok."

Dons

Læs mere om:
  • Sentul
  •