Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel BMW EU

Dansk stortalent på vej mod Formel 1

Formel BMW
Euro 

15/02/08 

17-årige Michael K. Christensen går målrettet efter at nå helt til tops i den internationale motorsportsverden. En ny kontrakt hjælper ham godt på vej.
 

Michael K. Christensen underskrev torsdag en kontrakt med det norske managementfirma ’Huysman Nystuen Partners’. Aftalen betyder, at det danske stortalent i 2008 kører for teamet ’Double R. Racing’, som konkurrerer i formelklasserne – nærmere bestemt: Formula BMW Europe. Michael K. Christensen tager dermed et vigtigt skridt mod sit erklærede mål om at køre Formel 1 indenfor en kortere årrække.


Fra venstre: Jan Ove Nystuen, Michael K. Christensen, Harald Huysman.
(Foto: DASU)

Generalsekretær/sportschef i Dansk Automobil Sports Union, Bo B. Nielsen, er yderst tilfreds med aftalen:
”Formel 1-drømme er alt andet end billige, og vi har arbejdet hårdt på at sikre finansieringen af Michael K. Christensen karriere. Jeg er rigtig glad for, at detaljerne er faldet på plads – kontrakten er et solidt skridt mod drømmen om en dansk kører i Formel 1,” siger Bo B. Nielsen.

Michael K. Christensen løftede for alvor sløret for sit store talent, da han i 2005 vandt EM-titlen for juniorer i karting-klassen. Og interessen for den fartsikre dansker blev ikke mindre, da han året efter rykkede op i seniorklassen og sensationelt sikrede sig VM-sølvet samt en førsteplads ved både det åbne tyske mesterskab og Macau Kart Grand Prix.

Managementfirmaet ’Huysman Nystuen Partners’ der ejes af den tidligere racerkører Harald Huysman, har længe haft det danske stortalent i kikkerten:
”Jeg har overværet mange løb i de seneste år og jeg fik straks øje på Michael med det samme – Michael besidder ikke kun et enestående talent, han er også ekstremt ambitiøs. Han har fået flere gode kontrakttilbud, men jeg er glad for, at han har valgt at samarbejde os. Vi har lagt en langsigtet udviklingsplan og jeg tror på, at han kan nå rigtig langt, ” siger Harald Huysman.

Team Danmark og Dansk Automobil Sports Union har længe samarbejdet om at udvikle landets bedste ungdomskørere – og direktør for Team Danmark, Michael Andersen, er ikke i tvivl om, at forbundets fokus på talentudvikling er vejen frem.

”De stærke resultater på ungdomssiden kombineret med den internationale efterspørgsel efter danske kørere understreger, at Dansk Automobil Sports Union har fokus på noget vigtigt – nemlig talentudvikling. Jeg glæder mig til at følge Michael i de kommende år – for der er ingen tvivl om, at det kunne være spændende med en dansker i Formel 1,” siger Michael Andersen.

Fakta:

 • Første løb - Michael K. Christensens første løb for Double R. Racing er det Spanske Grand Prix i Barcelona d. 26 - 27. april.
 • Formula BMW Europe-klassen - bliver afviklet i forbindelse med syv af årets europæiske Formel 1 Grand Prix.
 • Teamet Double R Racing ejes af Formel 1 verdensmesteren Kimi Räikkönnen og dennes managere, Steve og David Robertson.
  Teamet blev dannet i 2005 under ledelse af teamchef Anthony Hieatt. Teamet skulle ikke kigge langt efter succes – i 2006 vandt teamet det britiske Formel 3 mesterskab.
  Ayrton Senna nevø, Bruno Senna har tidligere kørt for teamet.
 • Det norske managementfirma – Huysman Nystuen Partners er et managementfirma, som hjælper atleter med at maksimere deres sportslige potentiale og indtjeningsmuligheder.
  De arbejder blandt andet med:
  Suzann Pettersen fra Norge, golfspiller og nr. 2 verdensranglisten, Marko Asmer fra Estonien, Formula 1 testkører, Jon Lancaster fra England, Formula 3 kører.
  Huysman Nystuen Partners ejes af den tidligere racerkører Harald Huysman og Jan Ove Nystuen.

Læs mere om:
 • Michael Klitgaard Christensen
 • Räikönnen Robertson Racing
 •    Er din virksomhed klar til robotter?