Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Spillet om Super Aguri

Formel 1 
13/02/08 

Det lille japanske team, Super Aguri, er kommet i midtpunktet. Det er ingen hemmelighed at teamet har store økonomiske problemer. Hvem vil redde det?
 

Super Aguri F1 er vel retteligt set et Honda junior team. I hvert fald er det Honda motorer, og adskillige Honda dele af nyere eller ældre dato at finde i bilerne. En vis pengestrøm har også fundet vej til Aguri Suzukis lille team. Men det er tilsyneladende ikke nok. Teamet hænger efterhånden virkeligt med en vis legemesdel i vandskorpen rent økonomisk, efter at en eller flere sponsorer ikke har betalt de aftalte sponsorpenge.

Flere interessenter vejrer her muligheden for at få muligheden for deltagelse i Formel 1. Størst omtale har en indisk interesse fået. Til en vis grad vel ansporet af at det nu forhenværende Spyker team, er kommet på indiske hænder.

Størst interesse har et konsortium, Spice Group, udvist. Her er det interessant at en indisk bilproducent, Tata, angiveligt er med i gruppen af mulige investorer. Tata har netop fået en stor medieomtale, fordi firmaet har frembragt en lille kompakt bil især til det indiske marked. Spice Group er allerede involveret i motorsport via sit engagement i det indiske A1 GP team. Her kører den tidligere Formel 1 kører, Nahrain Karthikeyan, for teamet. Spice Group lægger heller ikke skjul på at såfremt man overtager Super Aguri F1, skal Nahrain Karthikeyan være den ene af kørerne.

Faktisk er det sådan at Spice Group længe har ført forhandlinger med Super Aguri for netop at få Nahrain Karthikeyan i den ene af bilerne. Her har Honda dog sagt stop. Spice Group pointerer at man forhandler med 2 teams, og at det ene er Super Aguri. Hvilket andet team der forhandles med, er der ingen oplysninger om. Fra anden side udtrykkes der dog en vis bekymring for Super Aguri teamet. Max Mosley sætter spørgsmålstegn ved teamet, som for nyligt måtte sige fra til en test på Valencia banen, den permanente, på grund af pengemangel.

Men en anden spiller har meldt sig på banen. Måske ikke overraskende er det fra Rusland. Det samme konsortium som Eddie Irvine på et tidspunkt var involveret med, skulle angiveligt være interesseret i Super Aguri teamet også. Især efter at den russiske kører, Vitaly Petrov, i sidste sæson vandt en sejr i GP2 klassen for Campos teamet. Udover at rygtet om interessen har spredt sig, er der dog ikke kommet noget mere relevant frem om den russiske interesse. En enkelt kilde siger dog at russerne og Super Aguri er tæt på en aftale. Ingen af parterne har dog kommenteret på denne påstand.

Dons

Læs mere om:
  • Super Aguri Formula 1
  •