Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Flere aften/natløb på vej?

Formel 1 
12/02/08 

- opdateret
Der er tilsyneladende ved at opstå en ny trend inden for Formel 1. Flere Grand Prixer i Østen skal måske køres som aften/natløb.
 

Flere aften/natløb i Østen. Det kan meget vel gå hen og blive fakta. Det første af denne type køres i denne sæson i Singapore og måske er flere på vej. Bernie Ecclestone har talt med arrangørerne i Australien om at lave det australske Grand Prix om til et aften/natløb, men det er man ikke umiddelbart interesseret i.

Men det er man andre steder. I Malaysia er man så absolut ikke uvillige til at flytte løbstidspunktet til de mørke timer. Faktisk siger bestyrelsesformanden for Sepang banen, Dato Mokhzani Mahathir, at man allerede tilbage i september 2006 havde de første samtaler med Bernie Ecclestone om denne mulighed. Mahathir siger også at man modsat banerne i Singapore og evt. Australien som er midlertidige baner, har den fordel at Sepang banen er en permanent bane.

Fordelen ligger i, udtaler Mahathir, at man på Sepang banen kan etablere en permanent lyssætning, hvilket blandt andet giver mulighed for et større tidsrum hvori banen kan udlejes til diverse aktiviteter.

Dato Mokhzani Mahathir siger også at ændre løbstidpunktet aldrig har været et krav fra Bernie Ecclestone, men at man til gengæld ved forhandlinger i 2007 fik indføjet en klausul der betyder at man skal være klar til eventuelt at kunne afholde aften/natløb. Den nuværende kontrakt løber til og med 2010 og en ny kontrakt skulle være klar. Den løber i givet fald frem til og med 2015.

Senest har også Bahrain givet udtryk for at man godt kunne finde på at afholde et aften/natløb. Det giver dog ikke den helt samme mening, hvilket man da også selv siger. Man er mere interesseret i selve ideen omkring aften/natløb. De førnævnte lande i Østen har forholdet med tidsforskellen til de europæiske tv-seere at tage hensyn til hvilket man i Bahrain ikke har. I de udtalelser der er kommet fra Bahrain, virker det mere som om at man er interesseret i at afprøve noget nyt og spændende. Man siger dog at hvis det skal føres ud i livet, så bliver det ikke før at man har forhandlet med blandt andet Bernie Ecclestone og andre omkring det.

Dons

Læs mere om:
  • Sakhir
  • Sepang
  •