Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

God start på Team Essexs Porsche-testprogram

Le Mans
Series 

10/02/08 

Team Essex tog lørdag hul på forberedelserne til sin første komplette sæson udenfor Danmarks grænser, hvor man deltager i den internationale Le Mans Series. På den tidligere Grand Prix-bane Estoril vest for Lissabon kørte man for første gang med den Porsche RS Spyder, man som et af de første teams indsætter i Europa, efter at bilen har gået sin sejrsgang i USA.
 

”I denne test drejer det sig ikke om at gå efter at sætte hurtige omgangstider, men kort og godt om at få gennemtestet bilen, så vi kan lære den så godt at kende som muligt, så vi får en masse data og informationer med hjem, som vi kan bruge i vores videre forberedelse til sæsonen,” fortæller teamchef John Nielsen. Han har selv siddet bag rattet af bilen i dag, hvor også den tidligere tredobbelte vinder af Danish Touringcar Championship, Casper Elgaard, har kørt mange hundrede kilometre.


(Foto: Team Essex)

Ved testen i Portugal er det ikke kun Team Essex’ eget personale, der er til stede. Porsche-fabrikken stiller med syv teknikere, hvor de bistår med den erfaring, de selv har med modellen fra test- og løbsindsats, ligesom Dunlop også er til stede med ikke bare dæk, men også personale. Team Essex har nemlig indgået en aftale med den britiske dækproducent for de kommende år.

”Sammen skal vi forsøge at udvikle nogle dæk, som kan være med til at slå Michelin, der i de seneste år har siddet solidt på tronen indenfor dæk til langdistanceløb,” siger John Nielsen. ”Jeg er meget tilfreds med vores nye samarbejdsaftale, for da vi skal indgå i udviklingsarbejdet af dækkene også, betyder det, at vi får mulighed for at teste mange flere kilometer end oprindeligt beregnet, og det vil på langt sigt betyde, at Team Essex vil kunne udvikle sig hurtigere end planlagt.”


(Foto: Team Essex)

Team Essex fortsætter testen på Estoril søndag og mandag, hvorefter man drager til Frankrig for at teste på en anden tidligere Grand Prix, Dijon-banen.


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • John Elgaard Nielsen
  • Estoril
  •