Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Le Mans Series kommer nu til Asien

Le Mans
Series 

08/02/08 

Organisationen bag det legendariske langdistance løb Le Mans, ACO har bekræftet at de starter endnu en LMS kategori, denne gang Asian Le Mans Series.
Asian Le Mans Series forventes at afvikle sit første løb i 2009.
 

ACO arrangerer allerede en del løb i specielt Europa gennem Le Mans Series, som sidste sæson også tog en hurtig smutter til Brasilien.
Samtidig har ACO også et tæt samarbejde med den privatejede American Le Mans Series, hvor ALMS generelt kører efter ACO’s reglement.

ACO har før haft interesse i at arrangere løb i Asien førhen har de prøvet at etablere sig gennem Japan Le Mans Series, denne serie var startet i samarbejde med en japansk organisation, SERO (The Sportscar Endurance Race Operation), men Japan Le Mans serien havde aldrig den store succes og efter 2007 sæsonen valgte ACO sammen med SERO at nedlægge serien.

ACO har så derefter valgt at gå egne veje og starte deres helt eget mesterskab i Asien, ACO går det denne gang fra bunden og har valgt ikke at samarbejde med andre partnere, så det skal blive spændende at følge den nye Asian Le Mans Series.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Shanghai
  •