Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Bernie sår tvivl om det australske Grand Prix

Formel 1 
07/02/08 

Formel 1 boss Bernie Ecclestone er ikke specielt begejstret for det australske Grand Prix mere. Det er for dyrt at afholde.
 

Det australske Grand Prix har kontrakt indtil 2010, men derefter er det ikke sikkert at det køres mere. Det kommer dog an på kommende forhandlinger, som ser ud til at blive yderst vanskelige. Bernie Ecclestone er ifølge de seneste udtalelser ikke specielt begejstret for det australske Grand Prix, idet det efterhånden er for dyrt at afholde. Både for arrangørerne som i de senere år har kæmpet med økonomien, men også for FOM som Bernie Ecclestone står i spidsen for. Bernie Ecclestone lægger ikke fingrene imellem i sine udtalelser og siger direkte at FOM tjener alt alt for lidt på det australske Grand Prix.

Det betyder at arrangørerne af det australske Grand Prix skal betale mere når kontrakten skal genforhandles, eller også må man sige stop for det australske Grand Prix. Bernie Ecclestone åbner dog for en mulighed, hvor han foreslår at Grand Prixet skal køres som aften/natløb - ligesom det kommende Grand Prix i Singapore bliver det.

Det forslag er man ikke umiddelbart begejstret for i Australien. Det gør at Grand Prixet bliver endnu dyrere mener man. Modsat så er der noget at arbejde for især for promotoren af det australske Grand Prix, Ron Walker, som for øvrigt er en nær ven af Bernie Ecclestone. Hvor meget det betyder når det kommer til forretninger er en helt anden sag.

I hvert fald mener man fra australsk side at selvom at man har haft økonomiske problemer de senere år, så beholder man Grand Prixet. Bernie Ecclestone fremhæver også at ideen med et aften/natløb er for at tilgode se de europæiske tv seere. Tidsforskellen til Melbourne er stor. I Australien ser man i øjeblikket på om det er muligt at få økonomisk støtte fra delstatsregeringen i Victoria, og måske også fra den australske stat. Man fremhæver også at det australske Grand Prix trækker flere tilskuere på tribunerne end eksempelvis Grand Prixerne i Kina, Dubai og Malaysia, og at det derfor stadig er yderst aktuelt at have et Grand Prix i Australien. De kommende forhandlinger vil vise, hvem der kan bøje sig mest i forhold til de krav de to parter har overfor hinanden.

Dons

Læs mere om:
  • Albert Park
  •