Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Østeuropa rykker i Formel 1

Formel 1 
04/02/08 

BMW teamet har allerede en etableret Formel 1 kører i Robert Kubica fra Polen.
Nu har Estland så også fået deres første Formel 1 kører, i form af 23 årige Marko Asmer, der i sidste uge blev bekræftet som 2. testkører hos BMW.
 

Marko Asmer skal sammen med Christian Klien varetage de vigtige tests op til og gennem sæsonen 2008.

Asmer er desuden ansat af BMW som Formel 1 lærling med det klare mål at han skal etableres som fast kører i løbet af 2-3 år.
Enten hos BMW eller som "outsourcet" til et andet team.
Sebastian Vettel er jo et friskt eksempel på en veluddannet kører fra BMW skolen, som blev solgt til Red-Bull teamet!

Ingen tvivl om, at antallet af BMW biler vil stige kraftigt på de baltiske landeveje nu.
Og fantastisk at et lille land med kun 1,6 millioner indbyggere nu får en kører i kongeklassen.
At den lokale sponsoropbakning til Marko Asmer er i top, er der ingen tvivl om. Desuden er hans karriere klogt styret af Harald Huysman fra Norge. Huysman er iøvrigt også kendt som tidligere manager for blandt andet Jenson Button og Kimi Räikkönen.

Marko er ikke særligt kendt i Danmark, men har faktisk afsluttet sæson 2007 som en suveræn engelsk mester i Formel 3 - helt i stil med mesteren fra 1994.

Marko Asmer har kørt Formel 3 siden 2004. Heraf 2 sæsoner i det japanske Formel 3 mesterskab.
Iøvrigt minder hans karriere hidtil en del om en vis Jan Magnussens. Med en meget succesrig go-kart karriere før han entrede formelracing i 2003 med en sejr i det engelske Formel Ford mesterskab og en 2.plads i festivalen på Brands Hatch.
I modsætning til Jan Magnussen i dennes Formel 1 tid, er Asmer dog en særdeles målrettet og koncentreret racerkører, som mange i branchen spår en stor fremtid.

Søren Christensen


Læs mere om:
  • Christian Klien
  • Marko Asmer
  • BMW Sauber F1 Team
  •