Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Vindere og udfordrere på Rådhuspladsen

Rally Monte-Carlo
Historique 

30/01/08 

Gratis sikkerhedstjek til rallytilskuere
Selv om der hvert år deltager over 300 rallyhold fra hele Europa i den historiske udgave af det berømte Monte-Carlo Rally, så er det alligevel lykkedes danske og norske rallykørere at løbe med totalsejren tre ud af de 10 gange, løbet hidtil er blevet kørt. Og det kan også meget vel blive tilfældet i løbets ellevte udgave, der torsdag eftermiddag starter fra Rådhuspladsen i København.
 

"Vi præsenterer særskilt to tidligere vinderhold, der også er blandt favoritterne i år," siger Michael Eisenberg fra den danske arrangørkomité og peger på danskerne Otto og Britta Kristensen i Lancia Fulvia fra 1968 og nordmændene Rolf Lie og Tom A. Granlie i Porsche 911 fra 1968.

Samtidig gør arrangørerne opmærksom på to udfordrere til den samlede sejr. Det er de modne, erfarne danskere Lars Bækkelund og Arne Pagh i Fiat 128 fra 1972 og de unge, dygtige nordmænd Henning Jørstad og Tine Hallre i Alpine Renault fra 1977.


De modne udfordrere: Lars Bækkelund og Arne Pagh er drevne rallykørere, der nu har fået smag for topplaceringer i rally for klassiske biler.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Fiatholdet er et godt bud på en dansk topplacering, og Alpineholdet er det levende bevis på, at motorsport med gamle biler ikke kun er for gamle mænd, for de er både unge og talentfulde," påpeger Michael Eisenberg.

Arrangørerne af løbets danske del arbejder også med trafiksikkerheden. "I en kritisk situation er det vigtigt, at sikkerhedsudstyret er i orden, og at man anvender det korrekt," siger Michael Eisenberg. Derfor tilbyder sikkerhedskampagnen "Tænk før du kører" gratis tjek af sikkerhedsseler, nakkestøtter og børnestole samt dækkenes tilstand til alle, der møder frem ved starten på Rådhuspladsen. Kampagnen er sponseret af dækkæden FirstStop i samarbejde med The FIA Foundation.


De unge udfordrere: Nordmændene Henning Jørstad og Tine Hallre er rustet til tænderne, når det går løs om sejr og ære i det historiske Monte-Carlo Rally.
(Foto: Michael Eisenberg)

Rallye Monte-Carlo Historique varer seks dage og slutter den 6. februar i Monaco. 29 mandskaber har valgt at starte fra København i gamle biler som Porsche, Datsun 240 Z, Ford Escort Twin Cam og Austin Healey 3000.


Læs mere om:
  • Monte Carlo
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: