Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Indy Car Series skifter "gear"

IndyCar
Series  

31/01/08 

ICS som er forkortelsen for Indy Car Series, vil nu skifte deres gearskiftesystem ud fra det konventionelle med en gearstang til paddles.
 

ICS skifter fra og med denne sæson deres "gamle" gearstang ud med de efterhånden generelt anvendte skifte-paddles - også kendt som Formel 1 gear. Flere kørere har gennem 2007 sæsonen afprøvet og testet systemet og alle er enige om at det så absolut er til det bedre.

Blandt andet fortæller Ryan Briscoe som kører for Team Penske, at han generelt har en væsentligt bedre føling med bilen. Især hæfter han sig ved at i situationer hvor g påvirkningen er stor, behøver man ikke at bruge kræfter og energi på af flytte hænderne til og fra rattet for at skifte gear. Og så bemærker han at det så absolut må være med til at øge sikkerheden, at man ikke skal fjerne hænderne fra rattet i vanskelige situationer.

Men det er ikke den eneste nyskabelse i ICS. Man indfører samtidigt en form for servostyring, som også skal gøre det lettere for kørerne.

Et sted man dog ikke vil anvende Formel 1 gearskiftet er løbet på Indianapolis. Det berømte Indy 500 løb vil blive afviklet som altid med det konventionelle gearskifte.

Første test for ICS feltet er på Homestead den. 27 - 28 februar. Det er også på denne bane at sæsonen indledes en måned senere den 29. marts.

Dons

Læs mere om:
  • Ryan Briscoe
  • Homestead
  • 29/03/08 - Homestead - IndyCar Series
  •