Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Dansk stamgæst til Rally Monte-Carlo Historic

Rally Monte-Carlo
Historique 

30/01/08 

Når Rally Monte-Carlo Historic skydes i gang fra havnen i Monaco den 1. februar, er det med deltagelse af en af dansk motorsports helt store navne gennem 1970’erne, Preben Kristoffersen fra Odder. I hans grønne Austin Cooper fra 1968, skal der for 6. år i træk dystes på de kringlede bjergveje i Rally Monte-Carlo Historic.
 

En af dansk motorsports helt store navne op gennem 1970’erne, den 5 dobbelte danmarksmester i rally og baneløb, Preben Kristoffersen fra Odder, deltager for 6. gang i det berømte Rally Monte-Carlo Historic i dagene fra den 1. februar til den 6. februar 2008. Preben Kristoffersen deltager med sin co-driver Knud Hedegaard fra Horsens i en Austin Cooper fra 1968.

Med startsteder i 5 europæiske byer (København, Barcelona, Torino, Reims og Monaco), har Preben Kristoffersen og Knud Hedegaard for 4. år i træk valgt Monaco som startsted for tilkørslen til samlingsstedet i Valence den 2. februar 2008. Herefter køres der efter en fælles rute, indtil alle deltagere kommer til Monaco tirsdag eftermiddag den 5. februar. Herefter køres den sidste nat-etape på 300 km , som ifølge motorkørerne kaldes ”De lange knives nat” – en nat på de små veje i bjergene nord for Monaco, hvor løbet reelt bliver afgjort.

Valget af Monaco som startsted begrunder Preben Kristoffersen & Knud Hedegaard med deres store kendskab til området. ”Vi har startet og sluttet løbet i Monaco de sidste 4 år og kender efterhånden bjergområdet vældig godt”, fortæller Preben Kristoffersen. ”Klargøringen af bilen er faktisk foregået, siden at vi kom hjem fra Monaco i 2007. Der er monteret en ny speciel gearkasse fra England, så bilen nu trækker bedre op af de stejle bjergveje”, tilføjer han.

Holdet har igen i år Irene Marsh & Bruno Hvid fra Randers med som servicehold.

Der er i alt 331 historiske biler til start i dette års Rally Monte-Carlo Historic, heraf 5 danske hold. Løbet er på cirka 2.500 km.


Læs mere om:
  • Monte Carlo
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: