Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

Efter 12 timer på Daytona

Grand Am 
27/01/08 

24 timers løbet på Daytona blev flaget igang præcis klokken 13:30 lokal tid lørdag, og for Banner Racing’s Pontiac GXP.R med nummer 7 var det op ad bakke fra start, da teamet ikke havde haft den allerbedste kvalifikation.
 

Efter en times kørsel så det dog fornuftigt ud. Paul Edwards der startede i bilen havde kørt sig frem til 4. pladsen i GT klassen, en plads Kelly Colins ikke helt kunne holde da han overtog rattet. Her tabte de en placering og røg ned på 5. pladsen.

Efter godt 3 timers kørsel kom Jan Magnussen i bilen, og der kom igen fart over feltet, og de avancerede til 3. pladsen, men det er et hårdt felt og inden Jan igen skal ud af bilen er de tilbage på 4. pladsen.

Paul Edwards kommer tilbage i bilen, og efter nogle gul flags perioder er han opppe på 3. pladsen, men tingene skifter hele tiden og efter 9 timer er de på 4. pladsen.

Jan Magnussen er tilbage i bilen hvor vi er på vej ind i løbets 10. time og han er på 5. pladsen, som han dog forbedrer til en 2. plads inden bilen igen overdrages til Paul Edwards der kører teamet frem til en føring i GT klassen.

Førstepladsen holder teamet næsten et helt stint inden Romain Dumas overtager førstepladsen, og her er vi halvvejs i løbet, men så går det rigtig galt.

Paul Edward kommer i pit med bilen med alvorlige skader i fronten, og bilen trækkes direkte ind i garagen. Skaden skete da Edwards ramte nr. 75 Tracy Krohn i sving 1. Efter ca. 40 minutters reparation er bilen tilbage på banen og nu med Kelly Collins bag rattet. Dette uheld betyder selvfølgelig at Magnussen og Banner racing er helt uden chance for at vinde 24 timers løbet på Daytona i år.

I Daytona Protoype klassen er spændingen set med danske øjne jo ikke så stor og dette felt føres lige nu an af Bob Stallings/ Riley-Matthews og deres Pontiac/Riley, og polesitter Michael Shank Racing med deres Ford/Riley er 4 omgange efter den førende bil, så der skal ske et mindre mirakel hvis de skal frem og vinde.

Løbet har været præget af mange gul flags perioder, indtil videre har der været 15 af slagsen.

Vejgaard

Læs alt om 24 timers løbet på Daytona
Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Daytona
  • 26/01/08 - Daytona - Grand Am
  •