Speedcar Series

Dubai - Race 2 - Speedcar Lørdag

27/01/08

Kendisserne leverede et spændende race
Gianni Morbidelli vandt hans anden sejr i træk på Dubai Autodrome - Sejren blev overværet af en speciel tilskuer idet Michael Schumacher kiggede på Speedcar racerne fra pit garagerne.

Mathias Lauda kom ind på 2. pladsen og forbedrede dermed sin placering efter gårsdagens løb hvor han blev nummer 3. Den lokale favorit Hasher Al Maktoum begejstrede publikummet da han kunne indtage podiet med sin 3. plads.

Race 2 dagen blev endnu mere spændende end den første med non-stop action hele løbet igennem. Startopstillingen blev afgjort i gårsdagens løb, dog vendte rækkefølgen for de første 10 biler og dermed blev det svenskeren Stefan Johansson der startede fra pole position.

Stefan Johansson skulle starte fra pole position.
(Foto: SpeedcarSeries-Media)

Johansson tabte føringen næsten med det samme efter løbet blev frigivet, han faldt tilbage til 2. pladsen og franskmanden Nicolas Navarro, der startede som toer, kunne holde 1. pladsen indtil andensidste omgang. Navarro løb ind i problemer på den 18. omgang, da han pga. en mekanisk defekt, der gav problemer med baghjulet, spandt uhjælpeligt rundt og dermed åbnede døren på vid gab for ingen mindre end Gianni Morbidelli, som dermed kunne passere målstregen som vinder af andet løb i Dubai.

Gianni Morbidelli snuppede lige en sejr mere i Dubai.

Johnny Herbert og Johansson kolliderede på den første omgang, hvilket satte Johansson endnu længere tilbage i feltet og efter 2. omgang var svenskeren ude af løbet. Ydermere var Herbert og David Terrien i karambolage med hinanden og de var ude af løbet efter 1. omgang.
Efter 3. omgang forlod Jean Alesi løbet altimens Hasher Al Maktoum og Ananda Mikola byttede lak og dermed var Mikola færdig for denne gang.
Uwe Alzen der sluttede på 2. pladsen i gårsdagens løb fik straf for at køre udenfor banen. Han blev diskvalificeret på den 13. omgang pga. af overdreven aggressiv kørsel.

Terrien UP Team 1 DNF
Hurtigste omgang blev kørt af Uwe Alzen: 1:42.390 (7. omg.)

Den 16. og 17. februar køres næste afdeling af Speedcar serien på Sentul International Circuit i Indonesien. Dette bliver også den første weekend hvor der tælles point til mesterskabet.