Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

Monte Carlo Rally dag 2

WRC 
25/01/08 

World Rally ChampionshipDet berømte Monte Carlo Rally er skudt i gang, og på andendagen var det den før så dominerende franskmand, Sebastian Loeb der totalt dominerede.
 

Loeb vandt 5 af dagens 6 prøver, hvilket betyder at han nu er 1 minut foran sin unge holdkammerat, Dani Sordo, begge Citröen.


Sebastien Loeb dominerede totalt.
(Foto: Citroën)

Sordo løb dog ind i problemer sidst på dagen, han havde muligvis knækket et ophæng på bilen det kostede ham 35 sekunder til Loeb.

På 3. pladsen blev det den finske kører Hirvonen i sin Ford. Hirvonen arbejder hårdt for at holde tempoet med de 2 førende, men efter Sordo’s problemer øjner han muligheden for at slutte som 2’er. Hirvonen brugte igen i dag meget tid på at vænne sig til de nye Pirelli dæk.

Hirvonen skal blive spændende at følge på morgendags prøver, da han sidste år var hurtig på netop disse prøver. Vi kan forvente en hård kamp om 2. pladsen mellem Hirvonen og Sordo.

Den unge Chris Atkinson sluttede andendagen på en 4. plads, hvilket må siges at være flot, han var hurtigere end sin teamkollega den tidligere verdensmester Peter Sollberg, Subaru jagter dog stadig deres første sejr i WRC i næsten 2 år.
Sollberg løb tidligt på dagen ind i tekniske problemer da hans Subaru kun kørte på 3 cylindre, dette satte nordmanden bagud i kampen om de forreste pladser og han må overnatte på en samlet 6. plads.

Ford må siges at have fået en skidt start på sæsonen, deres 2 andre fabriksbiler kørt af Khalid Al Qassimi udgik på starten af andendagen, mens den sidste Ford fabrikskører Jari-Matti Latvala kæmpede sig tilbage til en 9. plads, efter en punktering tidligere på dagen.

Morgendagens Rally starter allerede 05:55, dagen er den længste i dette års Monte Carlo Rally, ialt 137km skal der tilbagelægges.

Jacob Carsting

Læs alt om WRC i Monte Carlo
Læs mere om:
  • Dani Sordo
  • Sebastien Loeb
  • Monte Carlo
  • 27/01/08 - Monte Carlo - WRC - FIA VM
  •