Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am GT Class

Jan Magnussens sæson starter i weekenden

Grand Am
GT Class 

24/01/08 

- på Daytona
Jan Magnussens starter sin sæson i den kommende weekend, når han deltager i 24 timers løbet på Daytona i Florida, USA. Jan Magnussen stiller til start i det 42 biler store GT felt i en Pontiac GXP.R, som han kører sammen med Kelly Collins og Paul Edwards for Banner Racing.
 

Det er Jan Magnussens arbejdsgiver, General Motors, der har bedt om danskerens hjælp til at vinde den amerikanske klassiker. Sidste år blev teamet nummer to på Daytona, men i år ønsker General Motors at få en sejr hjem til den amerikanske sportsvogn og det skal Jan Magnussen hjælpe med.


Jan Magnussens sæson starter her i weekenden på Daytona banen i Florida, med et 24-timers løb i Grand Am serien.
(Foto: Jan Kaiser)

Men efter den officielle test på Daytona i starten af januar, var der ikke meget, der tydede på, at det ville være muligt at kæmpe med om sejren. Grand-Am organisationen havde givet lempelser i reglementet til konkurrenterne Porsche, Mazda og Mustang og samtidig var der restriktioner til Pontiac’en.

Men efter at have lagt pres på organisationen er der nu kommet lidt lempelser til Pontiacen, men dog ikke noget nær det Jan Magnussen og hans team havde håbet på. ”Efter testen i starten af januar fandt vi hurtigt ud af, at vi ville have svært ved at kæmpe med de hurtigste. Specielt manglede vi topfart, så vi håbede på at få nogle lempelser for at være konkurrencedygtige. Dem har vi nu fået, men de er langt fra som vi havde håbet. Vi har fået en vægtreduktion på 20 kilo og det var ikke lige det vi havde ventet. Men vi giver ikke op. Vi skal have optimeret bilen og så må vi være hurtige på den tekniske del af banen, for vi kan ikke være med i topfart på den del af banen, der kører på ovalbanen. Og så skal vi køre fejlfrit og være i pit så kort tid som muligt og så må vi se, hvor langt det kan bringe os” fortæller Jan Magnussen fra Daytona.

Løbet på Daytona er Jan Magnussens fjerde forsøg på at vinde det amerikanske 24 timers løb. I 2004 stillede Jan Magnussen til start for Doran Racing i klassen for prototyper. Han fik kørt bilen frem til en andenplads undervejs, men problemer tidligt søndag morgen satte en stopper for fremfærden og med kun 15 minutter tilbage af løbet gik motoren op i røg. Året efter kørte Jan Magnussen i Pontiac GTO.R og førte løbet med en omgang til nummer to, da baghjulsophænget knækkede og drømmen om sejr brast. Bilen sluttede på 13. pladsen i GT klassen. Sidste år var Jan Magnussen igen med til at kæmpe om sejren, da han kørte i klassen for prototyper for SunTrust Racing. Sammen med den amerikanske superstjerne Jeff Gordon, kæmpede Jan Magnussen med om sejren indtil der kun resterede en halv time af løbet. Her svigtede bremserne på bilen og Jan Magnussen måtte tage til takke med en tredjeplads.

Løbet på Daytona starter lørdag den 26. jan. kl. 19.30 dansk tid og slutter søndag samme tid.


Læs alt om 24 timers løbet på Daytona
Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Daytona
  • 26/01/08 - Daytona - Grand Am
  •