Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford

Flot test af Kevin Magnussen

Formel Ford 
23/01/08 

- på Brands Hatch
Kevin Magnussen, søn af den danske racerstjerne Jan Magnussen, fortsatte i går sine forberedelser til sin første sæson i racerbil, da han testede Formel Ford for Team JTR på Brands Hatch i England, banen hvor hans far i 1992 vandt det uofficielle VM i Formel Ford.
 

Det var kun Kevin Magnussens fjerde test i en Formel Ford racer nogensinde, men han imponerede alle og var kun 3/10 sek. fra den hurtigste tid, der nogensinde har været kørt i en Formel Ford på Brands Hatch.


Kevin Magnussen.
(Foto: Riis Photography)
”Det gik rigtig, rigtig godt og jeg er rigtig glad” fortalte den kun 15-årige Kevin Magnussen fra Brands Hatch. ”Testen var delt op i fem sessions og jeg blev hele tiden hurtigere og hurtigere. Efter de første tre sessions var jeg kun 5/10 sek. fra den hurtigste tid, der har været sat i en Formel Ford og da jeg senere fik et sæt nye dæk, kappede jeg endnu 2/10 sek. af den tid. Bilen var helt ny for mig og jeg havde aldrig kørt på banen før, så jeg er helt vild glad”.

Om mødet med det berygtede første sving, Paddock Hill Bend, fortalte Kevin Magnussen. ”Det er det vildeste sving jeg endnu har prøvet. Det var som en fed rutschebanetur og man blev trykket helt sammen, når man ramte ned i bunden af svinget. Det var på en gang frygtindgydende og sjovt!”.

Jan Magnussen kunne desværre ikke overvære sin søns test, da han er på Daytona i Florida, USA, hvor han i weekenden skal køre den amerikanske klassiker 24 timer på Daytona. Men Jan Magnussen var konstant i kontakt med Kevin på telefonen.
”Det er vildt flot, det Kevin har gjort. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han har et kæmpe talent, men alligevel er jeg imponeret. Brands Hatch er en svær bane, så at levere sådan en præstation, når man tager i betragtning, hvor få gange han har siddet i en racerbil, er imponerende. Teamet var da også helt vilde. Det er den hurtigste tid der nogensinde er kørt i en Duratec (den Formel Ford model JTR kører med – red.) på banen. Nu må vi se, om han til efteråret kommer tilbage på banen for at køre Formel Ford Festival. Jeg var nitten år, da jeg kørte festivalen og til den tid er han kun seksten år, så han er allerede tre år foran” sluttede en stolt Jan Magnussen grinende.


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Brands Hatch
  •