Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Speedcar Series

Speedcars serien varmer op til start

Speedcar Series 
23/01/08 

- Østens svar på NASCAR
Speedcar seriens brutale standard biler der skal pryde startfeltet til den nye series åbningsløb på Dubai Autodrome den kommende weekend, er ved at være klar til start, eller er de?
 

Sidste uge blev seriens maskuline "standard-vogn" med den lystigt buldrende 6 liter V8 og 620 HK godkendt af FIA efter at have gennemgået FIA’s ”dynamic crash test” og således skulle de kunne starte seriens debutsæson i Dubai.

Men FIA testen havde en lille bagside, den forsinkede bilernes ankomst lidt over en uge, men ike nok med det, samtidigt har en uventet regnsæson med nedbør i hidtil usete rekordmængder, sat store dele af oplandet under vand, både adgangsvejene udenfor banen og nogle af pitgaragerne har været blokeret af vand og for at føje spot til skade har der også været knas og forsinkelser med leveringen af reservedele og det har givet mekanikerne ekstraarbejde for at blive klar til tiden.

Ingen point i debut løbet:
Der er således 14 biler meldt klar til at stille op til starten d. 25. & 26. januar, weekendens store race event der iøvrigt også byder på GP2 Asia - Men det faktum at der kun er 14 teams klar til debutløbet ud af de 18 tilmeldte der er ialt til Speedcar serien og med de omstændigheder, der har været op til seriens start, er det besluttet at point fra debutløbet i Dubai ikke tælles med i seriens samlede resultat og at det altså først er point fra og med næste løb d. 16. – 17. februar i Jakarta/Indonesien der tæller med i den samlede stilling om mesterskabstitlen.

De 14 tilmeldte teams til debutløbet i Dubai er:

Nummer Kører Land
27 Jean Alesi Frankrig
12 Nico Caldarola Italien
17 Fabien Giroix Frankrig
69 Johnny Herbert England
7 Stefan Johansson Sverige
5 Narain Karthikeyan Indien
6 Ukyo Katayama Japan
21 Mathias Lauda Østrig
85 Hasher Al Maktoum De Forenede Arabiske Stater
18 Ananda Mikola Indonesien
10 Gianni Morbidelli Italien
71 Nicolas Navarro Frankrig
20 David Terrien Frankrig

Speedcar seriens tekniske chef, Benjamin Durand siger: ”Beslutningen om at få standard bilerne FIA godkendt er for at sikre os det højeste sikkerhedsniveau for kørerne. Speedcar bilerne i Dubai er ved at blive modificeret af erfarne mekanikere, udfra de opnåede resultater og specs fra testkørslerne.”

Speedcar seriens øverste chef, Benoit Lamoniere der er ovenud tilfreds med udfaldet af de forudgående crash tests, siger: ”Løbet i Dubai vil give tilskuerne en smag af den adrenalin, spænding og FAMILY-DAY-OUT atmosfære, de kan forvente at opleve til alle vore kommende løb. Vi er sikre på at lave et godt indtryk i Mellemøsten og Asien ved at sammensætte en race oplevelse, af de for regionen så populære race typer.”

En Speedcar race weekend forløber således:
Dag 1:
Officiel træning
Kvalifikation
Race 1

Dag 2:
Warm Up
Race 2

Begge løb er med rullestart og der skal tilbagelægges en distance på 200 kilometer eller varigheden skal være 45 minutter.
(Banen Dubai Autodrome er 5,4 km lang)
Det er ikke tilladt at fylde brændstof på under løbet.

Henrik Bess

Læs alt om Speedcar series i Dubai
Læs mere om:
  • Dubai
  • 26/01/08 - Dubai - Speedcar Series
  •