Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Johan Jokinen til tysk topteam

Formula Renault
2.0 NEC 

21/01/08 

Motopark Academy, som er det mest succesfulde team i Formel Renault 2.0 i Europa igennem de sidste år, har underskrevet en kontrakt med Johan Jokinen for sæsonen 2008.
 

Johan Jokinen skal køre Northern European Cup (NEC), som er en sammenslutning af den tidligere tyske og hollandske serie i Formel Renault. Efter planen kører Johan også de tre sidste løb i Euroserien, som køres på Nürburgring, Estoril og Barcelona. Euroserien bliver Johans hovedmål 2009.


Motopark Academy’s teamchef Timo Rumpfkeil og Johan underskriver samarbejdsaftalen for 2008.
(Foto: JJRacing)

Parterne har været i kontakt med hinanden i snart et år, og siden Johan Jokinen kørte en meget vellykket test for Motopark Academy i august i Oschersleben har begge parter arbejdet mod en kontrakt for den kommende sæson.


Johan og Timo Rumpfkeil forventer sig meget af den kommende sæson.
(Foto: JJRacing)

Teamchef Timo Rumpfkeil udtaler: "Johan er mit valg. Jeg fulgte Johans karriere allerede i karting, og det har længe været mit ønske at sætte Johan i en af vores biler. Med sin test i august overbeviste han alle i teamet om, at han med sit talent vil være en af mesterskabskandidaterne i 2008. Han imponerede alle med sin kompromisløse indstilling, rå hastighed og bilkontrol, og vi har store forventninger til ham."

For Johan Jokinen er kontrakten med Motopark Academy opfyldelsen af en drøm. "Motopark Academy er mit drømmeteam i Formel Renault, og nu kan jeg virkelig vise, hvad jeg kan. Det bliver hårdt, men jeg glæder mig helt vanvittigt. Det er nu, det hele starter for alvor, og jeg er klar", siger den forventningsfulde Johan, som er ved at forberede sig til et omfattende testprogram, som starter i slutningen af februar.


Fra Johans test med Motopark Academy i august 2007.
(Foto: JJRacing)

Northern European Cup (NEC) køres på de store internationale baner som Nürburgring, Spa Francorchamps og Hockenheim og køres sammen med bl.a. FIA GT og Renault World Series. De tre bedste i serien får en test med Formel Renault 3.5 i slutningen af sæsonen.

Johan Jokinen vandt bronze i EM i karting og fik Colding Pokalen i 2006. I 2007 er Johan blevet kåret som Årets Talent i banesport, og han vandt Ford Junior Cup og fik tildelt Tom Kristensen Trophy efter en succesfuld sæson i Formel Ford med Egebart Motorsport, som gennem hele sæsonen var en tryg og sagkyndig base for Johans debutår i bilsport.


Johan i sin FR 2.0 fra KEO Racing,
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Det danske team KEO Racing stod for Johans debut i FR 2.0 på europæisk plan. Det blev til tre løbsweekender i NEC, hvor der virkelig blev lagt mærke til den unge kører som en af de kommende frontrunners. KEO Racing viste sig at være lige i hælene – både med coaching og materielt - på de absolutte topteams allerede i deres første sæson i NEC og teamet har på en helt enestående måde taget sig af Johan.
Johan siger: "Det har været et helt fantastisk år for mig med mine danske teams, og jeg er meget taknemmelig for den støtte og ekspertise både Egebart Motorsport og KEO Racing har givet mig. Det glemmer jeg aldrig, og jeg kan varmt anbefale dem til alle!"

JJRacing


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  • KEO Racing
  • Motopark Academy
  •