Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Williams svinger paletten

Formel 1 
17/01/08 

Jubilæums-året bliver markeret med flere designs
Det er et stort år for Williams i år. Der er mange milepæle der skal fejres - det er 30 år siden den første Williams så dagens lys; til efteråret skal de deltage i deres 500. Grand Prix og på et eller andet tidspunkt undervejs rammer de også 50.000 omgange. Og det skal selvfølgelig markeres.
 

Her hvor vintertestene er gået i gang, bliver det markeret med at teamet vil præsentere seks forskellige farvelægninger på deres biler. Den første har allerede kørt i denne uge og har gjort vældig opmærksom på det med de 500 løb.

I næste uge bliver det næste lag farve så smurt på, og om det bliver med det samme tema, eller noget andet, vides endnu ikke.

I virkeligheden er det lidt snyd, for Williams i sin nuværende inkarnation deltog faktisk første gang allerede i 1977. De 30 år de snakker om i år, henviser til at det var i 1978 de stillede med deres første egen producerede bil - den første Williams - der dengang blev kørt af Alan Jones. I 1977 havde Team Williams deltaget med en March racer med belgiske Patrick Neve som chauffør.

Frank Williams' deltagelse i Formel 1 rækker dog endnu længere tilbage - til slutningen af 60'erne hvor han deltog med et lille team, der købte biler andre steder fra. Det var hos dette team at Tom Belsø i 1974 blev den første dansker i Formel 1. Men økonomien var stram og det hele endte med at Frank røg ud af F1 i slutningen af 1976. Men allerede året efter var han tilbage med et nyt team og i 1978 fik han arabiske oliemillioner i ryggen - og siden er det gået ganske pænt.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Williams F1 Team
  •