Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Tyskland

Sæson-forberedelser...

Polo Cup - DE 
14/01/08 

I en mærke-klasse som ADAC VW Polo Cup er alle bilerne identiske og de eneste justeringer, der må foretages er dæktrykket og hårdheden af forreste krængningsstabilisator.
Som udgangspunkt kan man altså ikke hente 'et let forspring' i materiellet, som man kan i klasser, hvor der køres med blandede mærker (- hvor man naturligvis ligeledes hurtigt kan miste placeringer, på grund af materiellet..!).
 

Altså, må man som kører sikre, at man er såvel fysisk som psykisk top-trimmet, hvis man vil være med helt fremme når det ternede flag passeres.

Netop derfor begyndte Kennie Frydkjær Jensen i slutningen af sidste år et intensivt, både fysisk og psykisk træningsprogram.

Den 'psykiske optimering' har vi - i lighed med sidste sæson - lagt i hænderne på en af Danmarks dygtigste coaches, erhverspsykologen Michael Madsen Sjö, der med sine værktøjer er med til at give Kennie det mentale forspring der gør, at han er 100% fokuseret og bedst når det gælder. Og, det lykkedes jo meget godt i 2007!

Der ud over har vi indgået et samarbejde med Ken Nielsen der gennem mange år har specialiseret sig i at udvikle fysiske trænings- og ernærings-planer til netop racerkørere. Ken har gennem flere år blandt andet fungeret som personlig træner for SEAT Super Cup-køreren Christoffer Nygaard, der er bredt respekteret for sin super-gode fysik.

Siden november er Kennie ugentligt blevet heglet igennem hos Ken - og selvom Kennie generelt har et højt fysisk niveau, stod det hurtigt klart at der var visse muskel-grupper, der godt kunne tåle lidt ekstra fokus (- modsat hvad nogle - roere? - måske tror, så er det faktisk ekstremt fysisk krævende at køre motorløb - hvis man altså ønsker at vinde!).


Kennie Frydkjær Jensen (tv.), Christoffer Nygaard og Martin Marill (th.).
(Foto: Vitesse Racing / KRJ)

Inden sæsonstart intensiveres træningsniveauet naturligvis og for at sikre en optimal grundform, har Kennie i den forgangne uge været med netop Christoffer Nygaard samt Martin Marill (- tidligere årets DIF / DASU Rally-talent og med store planer for 2008!) på La Santa Sport, hvor hoved-programmet har været cykling (on- and off-road), svømning og løb mens de har 'slappet af' med et par timers styrketræning, fodbold eller squash om aftenen...

Øvelsen for de tre racerkørere går herefter på, at finde motivationen til et bygge videre på grundformen - selvom vejret er noget mere trist her i DK end det er på Lanzarote!

For Kennie's vedkommende ligger der dog en ekstra motivationsfaktor i, at Volkswagen Motorsport i starten af marts afholder Fittnes Camp i Sydtyskland for alle Polo Cup-kørene. Og, der er ingen tvivl om, at de kørere, der performer bedst dér, vil have et mentalt forspring når kørene for alvor mødes - til race.

Vitesse Racing
KRJ


Læs mere om:
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Vitesse Racing
  •