Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Prodrive på vej væk fra Formel 1

Formel 1 
10/01/08 

- endnu før de er kommet dertil
Dave Richards Prodrive team, der i 2006 blandt mange ansøgere, blev udvalgt til at være det 12. team i Formel, kommer sandsynligvis slet ikke. Årsagen er at det sandsynligvis forbliver ulovligt at købe biler hos andre teams.
 

Først gjorde de klar til at komme i 2008, så blev det udsat til 2009 og nu kommer de nok slet ikke, det engelske Prodrive team, der for halvandet år siden sikrede sig den 12. plads i Formel 1 pitten.

Fra starten af lagde teamboss Dave Richards vægt på, at en vigtig sten i hans organisation var muligheden for at købe biler fra et andet team. Noget der ikke var muligt i 2006, mens som det var planlagt at lovliggøren fra 2008.

Og det er her, det er gået galt - først blev lovliggørelsen af købte biler udskudt i et år, og som det ser ud nu, forbliver de ulovlige. Og på de betingelser har Dave Richards ikke tænkt sig at gå ind i Formel 1 på nuværende tidspunkt.

Toro Rosso og Super Aguri har begge i en periode brugt et hul i de nuværende regler, der gør at man godt kan køre i den samme bil, som et andet team, hvis det er en trediepart, der bygger bilen. Og det har været tilfældet med både Honda og Red Bull.

Men her skulle reglerne blive strammet op, så også Toro Rosso og Super Aguri skal til at lave deres egne biler.

Max Mosley, den store Formel 1 paragraf-snedker, skabte i øvrigt en del af sin formue ved, med udgangspunkt i sit team, March, at sælge F1 racere til en række andre teams, dengang det var tilladt i 70'erne.

En af de store modstandere mod at tillade køb af biler fra et team er Frank Williams - og det selvom Williams i sin nuværende inkarnation blev født i 1977, hvor de selv købte deres racer fra et andet hold - Mosleys March hold i øvrigt!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Jason Workman
  • Prodrive
  • Williams F1 Team
  •