Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Dansk kører med engelsk kontrakt

Go Kart 
09/01/08 

Ung dansk go-kart kører skriver dansk motorsports historie, da det er lykkedes at skrive kontrakt med det store engelske team Strawberry.
 

Optil motorsports messen i Birmingham er kontrakten endelig en kendsgerning, og derved er 14 årige Nicolaj Møller Madsen sikret en plads i det store Britiske TONY Kart team.


(Foto: Møller Madsen Presse)

Team Chef Hans Henrik Møller Madsen udtaler: Vi har gennem flere år fulgt Strawberry og har især lagt mærke til den meget imponerende professionelle måde de arbejder på.

Strawberry er det største TONY kart team udover selve fabrikken, og vi er ligeledes meget tiltrukket af den Engelske humør, som tydeligt kan mærkes, når man snakker med team chef Paul Spencer.

Skiftet til Strawberry skyldes ikke utilfredshed med Nicolajs team WARD Racing Sverige, som har stået bag en af de bedste sæsoner nogensinde for Nicolaj, med et Dansk mesterskab og samlet sejr i Super karten.

Hans Henrik udtaler: Vi har været super glade for samarbejdet med Joakim Ward, men at komme tættere på motorsport nationen England, har længe været vores mål. Britiske kørere har været totalt dominerende i år, så de må kunne et eller andet. Vi tænker også lidt længere frem i tiden, og skal man videre efter go-kart går det gennem Engelsk Formel Ford og Formel 3, og der kan det sikkert kun være en fordel, hvis navnet er kendt i forvejen.

Strawberry Racing team har siden 2002, været officiel Tony kart importør i England, og det Britiske marked er klart det sted i verden, som aftager flest karter. Teamet har siden 1999 været aktive på den internationale racing front, og har stået bag et utal af mesterskaber, senest vinderen af Rotax finalen Benjy Russel og til EM finalen i KF3, blev James Thorp nr. 3.

Navnet Strawberry har hængt på Paul Spencer, siden 1996 hvor han i en tid med sorte og metal grå karter, stillede op til årets TKM festival i en knald rød Boxer kart, i ført rødt driver suite, med det resultat at han lignede et meget hurtigt jordbær, det gav Paul øgenavnet jordbær(straw), senere opstod Strawberry Racing.

Hans Henrik udtaler videre: Vi glæder os utroligt meget til sæsonen 2008, det bliver Nicolajs sidste sæson i junior klassen KF3, vores mål er klart at blive Europamester, men vi har planlagt at køre alle afd. i WSK, Dansk super kart og meget gerne et par løb i England.

Det bliver selvfølgelig hårdt for Nicolaj, men Spencer har længe iagttaget Nicolaj og mener klart at han passer perfekt ind i det store team.

Nicolaj som efter samarbejdet med Ward taler flot svensk, skal nu træne engelsk, hvilket sikkert passer hans skole perfekt.

Aftalen med Strawberry gælder i første omgang 2008, og første test med Spencer og co. bliver sidst i januar i Italien på banen La-Conca

Møller Madsen Presse

Eurosport
Peter Maaløe

Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  •