Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Trækker Toyota sig fra Formel 1?

Formel 1 
06/01/08 

Da Toyota besluttede sig for at indtræde i Formel 1, var der helt klare målsætninger - man ville være verdensmester. Det er ikke lykkedes endnu og når man det?
 

Toyota gjorde arbejdet grundigt efter at man havde annonceret at man ville være med i Formel 1. Opbygning af team, design af biler, en til to forudgående testsæsoner og så var man klar. Pengetanken hos Toyota er siden det hele startede blevet drænet godt og grundigt, og trods alverdenens udgifter med ansættelse af diverse eksperter, har man faktisk ikke nået ret meget. Nogen vil endda sige - ingenting.

Samtidigt med lanceringen af projektet, satte man en deadline for nå projektets målsætninger. Denne deadline udløber om 2 år. Og hvad sker der så? Eller måske mere korrekt, hvad gør man for at nå målsætningen?

Det man har nået hidtil i de foreløbige seks sæsoner er:
2 pole positions og i alt 6 gange podiet.

Teamets nuværende teamchef, Tadashi Yamashina, erkender at det kan blive vanskeligt. Han fortæller åbent at han har fået 2 år til at nå topresultater i Formel 1. Hvad de høje herrer i Japan så mener med topresultater, er ikke defineret i interviewet med Tadashi Yamashina. Man fakta er ifølge Tadashi Yamashina, at man ikke skærer i budgettet som anslåes at være på ca. $ 500 millioner om året. Selv med den nuværende lave dollarkurs, er det rigtig mange penge.

Når de 2 år er gået og teamet ikke har leveret den forventede vare, vil Toyota ledelsen så gøre alvor af deres udtalelser og lukke teamet? Måske.

I hvert fald har teamet begyndt på en frisk. Den nye bil præsenteres i næste uge. Man har endda konsulteret "kunden" Williams for at få gode råd. Dette er erkendt af både Toyota og Frank Williams. Når Toyota teamet målsætning og trækker Toyota ledelsen i Japan teamet ud om 2 år såfremt målsætningen ikke nåes? Mange penge og ikke mindst prestige står på spil.

Dons

Læs mere om:
  • Panasonic Toyota Racing
  •