Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

NASCAR

David Coulthard overvejer NASCAR

NASCAR 
24/12/07 

14 sæsoner i Formel 1 og den femtende på vej, men hvad så? Det er et af de spørgsmål David Coulthard stiller sig selv.
 

Når David Coulthard har kørt 2008 sæsonen, har han kørt i motorsportens kongeklasse i 15 år. Lang tid hvor han har samlet masser af erfaring. Erfaringen gælder for så vidt dog kun formel biler, med en enkelt afstikker til Le Mans i 1993 - for øvrigt sammen med John Nielsen i Jaguar XJ 220 C.

Fremtiden som pensioneret Formel 1 kører truer forude, og hvad har David Coulthard så tænkt sig at gøre? En mulighed som overvejes stærkt er den amerikanske NASCAR serie - eller rettere en af NASCAR serierne.

Selv siger David Coulthard at den dag der ikke er plads til ham i Formel1 og/eller han ikke synes at det er sjovt længere, så er NASCAR så absolut en mulighed.


Tager David Coulthard kørerdragten med til USA?
(Foto: Gepa Pictures)

Blandt andet så er vennen Jacques Villeneuve med i inderkredsen omkring NASCAR ligesom den tidligere Formel 1 kollega, Juan Pablo Montoya, allerede har kørt der i lidt over en sæson, og har vundet sejre i sin første fulde sæson. David Coulthard nævner også at en ting som at køre fuld hastighed på en superspeedway handler ligeså meget om taktik, som at køre i en Formel 1 racer rundt i Monacos gader.

Han forudser også at en evt. omstilling til en "touring car" fra en formel racer, kan være en vanskelig omstilling. Til gengæld ser han en mulig udvikling i NASCAR mulighederne, såfremt flere europæiske kører - med succes - deltager i serien. Allerede da Montoya skiftede til NASCAR, skabte det en væsentlig større opmærksomhed og interesse for den ellers ærke amerikanske måde at køre race på.

NASCAR serien har med blandet succes forsøgt sig uden for Nordamerika, men tilstedeværelsen af kendte stjerner fra blandt andet Europa vil skabe større opmærksomhed omkring serien. Ligesom at kørerne også vil finde det mere interessant at deltage. David Coulthard indrømmer da også at han har ført flere samtaler med Jacques Villeneuve om dette, og så absolut ikke udelukker muligheden den dag Formel 1 karrieren er slut. Og så har hans arbejdsgiver, Red Bull, meget belejligt et team kørerende i netop NASCAR.

Dons

Læs mere om:
  • David Coulthard
  •      ASETEK SIMSPORTS