Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Super Aguri reddet

Formel 1 
19/12/07 

- af Honda
I tiden efter sæsonafslutning, stod Super Aguri teamet med et stort problem. Den ene af teamets store sponsorer betalte ikke for sit sponsorat. Teamets økonomi var stærkt truet.
 

Super Aguri har været lige ved at lukke. Teamets økonomi har som sådan hele tiden været temmelig anstrengt, men da en af teamets store sponsorer ikke betalte de sidste rater af sponsoratet, stod teamet faktisk på den yderste kant af eksistensen. De sidste uger har bragt forskellige antydninger om at Super Aguri måtte lukke butikken, men vel nærmest i sidste øjeblik har 'moderteamet' Honda besluttet at kaste en livline til teamet.


Super Aguri reddet af moderteamet
(Foto: Super Aguri F1)

Super Aguri har vel med rette fremstået som et Honda juniorteam, og har da også fået mange tekniske og økonomiske hjælpemidler fra netop Honda. Det har været en utrolig svær tid for Super Aguri. Alligevel har Super Aguri sommetider kunnet drille lidt op ad i feltet. Men da sponsoren SS United "glemte" at betale de sidste rater af sponsoratet blev det for alvor vanskeligt. Faktisk stod teamet til at lukke. Honda har dog eftet et møde i forrige uge besluttet at bakke op om juniorteamet med ekstra bevillinger. Dog ikke mere end at teamet kan holdes kørende. Hvordan fremtiden nærmere kommer til at se ud for teamet, er endnu uvist. Det meldes dog fra det japanske at teamet kommer til start i 2008 sæsonen.

En af mulighederne for indtjening er betalingskørere. Takuma Sato bliver sandsynligvis - betalt af Honda - mens det andet sæde ikke er afsat endnu. Men her er Luca Filippi dog et muligt emne. Luca Filippi har testet for både Honda og Super Aguri i dette efterår og nævnes som en mulig testkører for Honda eller kører for Super Aguri. Luca Filippi blev nr. 4 i årets GP2 mesterskab. Luca Filippi er dog ikke bekræftet, ligesom han er blevet placeret hos ARTS teamet i GP2 klassen.

Dons

Læs mere om:
  • Luca Filippi
  • Honda Racing F1 Team
  • Super Aguri Formula 1
  •