Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Race of Champions

Kovalainen atter Tom K’s onde ånd

Race of
Champions 

17/12/07 

Race of ChampionsDen nybagte McLaren-F1-kører Heikki Kovalainen blev atter Tom Kristensens onde ånd i Race of Champions. I holdkonkurrencen, Nations Cup, slog finnen i første heat danskeren snert, og da Kristensens holdkammerat Mattias Ekström samtidig tabte andet heat til den tidligere rallyverdensmester Marcus Grönholm, var det fælles-skandinaviske hold ude, inden det blev rigtig sjovt.
 


Tom Kristensen (gul bil) var foran finnen Heikki Kovalainen, men tabte til sidst. Det samme gjorde Kristensens kollega, Mattias Ekström, så Nations Cup-sejren fra 2005 kunne ikke gentages i dette års Race of Champions.
(Foto: Nils Finderup)

Finland fortsatte takterne og endte i finalen mod Tyskland, hvor Kovalainen også gjorde kål på Michael Schumacher – der i parentes gik i stå i starten og derfor aldrig havde nogen egentlig chance. Det betød så mindre, for den blot 20-årige tyske Formel 1-kører Sebastian Vettel slog derpå Grönholm, så finalen måtte ud i et tredje, afgørende heat. Her slog Vettel også Kovalainen, så Tyskland endte som samlet vinder.

”Endelig fik vi revanche for VM i 1966,” sagde en glad Schumacher, der var fuld af lovord for sin unge arvtager, Vettel.

”Det var ærgerligt, at vi røg ud så hurtigt,” siger Tom Kristensen. ”Jeg lå lige med Kovalainen på de første runder, men følte mig ikke helt fortrolig med den specielle Solution F-racer, der understyrede lidt for meget til min smag. Jeg blev for forsigtig på bremsen, hvorimod Kovalainen bedre klarede omstillingen. Men respekt for unge Vettel, der i sit første finaleheat slog Grönholm, selv om der blev kørt i den rally-Ford, som finnen har kørt hele sæsonen. Han bliver spændende at følge i næste Formel 1-sæson. Han kan blive rigtig stor!”

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Heikki Kovalainen
  • Sebastian Vettel
  • Tom Kristensen
  • Wembley Stadium
  • 16/12/07 - Wembley Stadium - Race of Champions
  •