Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Special Saloon Car udvikler sig fortsat

Special Saloon 
17/12/07 

SSC har udviklet sig fra at være en lille klasse,
til at være nordens største sprintklasse

Klassen er blevet yderst seværdig. Bilerne i klassen varierer fra køretøjer med omkring 150 hk til svulmende muskelbundter med næsten 800 hk. Det gør, at klassen i dag igen har fanget publikums interesse. Klassens succes er baseret på forståelse for, hvad de enkelte kørere ønsker og en løbende udvikling af reglementet, der tilpasses til de biler der findes frem for hvilke biler, der ønskes.
 

Klassens succes har også vakt DTC A/S interesse, hvilket har gjort at vi 6 gange ud af de 7 weekender vi skal køre, kører samme weekend som DTC.

Den 7 weekend bliver som de forgangne år vores SSC festival på Ring Djursland, hvor der i 2008 igen bliver et brag af en weekend. Igen kommer den Tyske STT klasse, der finder RD yderst velegnet til deres mesterskabsserie. Yderligere har vi slået pjalterne sammen med Historisk motorsport, der også kommer den weekend, så den 21. - 22. juni 2008 er der samlet racerbiler for enhver smag.


Næste år får publikum igen muligheden for at se denne Stealth B6 på Ring Djursland.
(Foto: Spider-Web.dk)

Men her stopper det ikke. Klassen har en del år kørt med 3 grupper, hvilket har fungeret godt, men nu er der blevet for lidt points at køre om. Det blev vedtaget på foreningens generelforsamling at klassen i fremtiden skal bestå af 4 grupper, samt at grupperne i fremtiden hedder SS1, SS2, SS3 og SP4. SS står for Special Saloon hvor SP står for Sports Prototype.

SS1 (ny gruppe) er for biler op til 2500 ccm teoretisk, SS2 er for biler op til 3700 ccm teoretisk, ex. DTC, DTM eller store motorer, SS3 er for biler op til 6800 ccm teoretisk, primært biler med trykladning, SP4 (ny inddeling) er for biler op til 8500 ccm teoretisk, med andre ord alt det der ikke passer ind i undergrupperne. Det er også her, sportsprototyperne kommer til deres ret.

Vi tror på, at vi med det nye reglement, har fået skabt den rigtige inddeling, hvilket kommer til at give stor konkurrence i de enkelte klasser.

Planlægningen og det organisatoriske arbejde er også nået så langt, at der nu er åbnet for indskrivning til 2008-sæsonen. Det kan interesserede læse mere om på hjemmesiden – specialsalooncar.dk

Vi glæder os rigtig meget til at vise publikum i 2008, at SSC er tilbage for fuld damp.

God jul og rigtig godt nytår

Special Saloon Car Danmark
Erik Byrgesen

Spider-Web.dk
Kim Gripping

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 22/06/08 - Ring Djursland - Special Saloon
  •