A1 Grand Prix

Zhuhai - Hovedløb - Resultat

16/12/07

Det var en stor overraskelse at Indien vandt, nu er der ialt 14 lande der har opnået 1. pladsen i A1 Grand Prix - Det var ellers Neel Jani fra Schweiz der lå til denne placering, men pitstop fejl ødelagde denne mulighed. 2. & 3. plads gik til New Zealand og Syd Afrika.

Det var et spændende løb, men det blev desværre også indledt med safetycar på banen efter 1. omgang - Hvilket Malaysia, Brasilien og Italien led hårdt under da de udgik efter uheldet.

Indtil det første pistop førte Oliver Jarvis fra England an med Neel Jani fra Schweiz, Narain Karthikeyan fra Indien og Loïc Duval fra Frankrig lige i hælene.
Neel Jani's pitstop forløb som et schweizisk urværk, i modsætning til Oliver Jarvis, så der blev byttet placering.
Schweiz ligger nu foran Indien, New Zealand, Syd Afrika og England - Loïc Duval fra Frankrig indkasserede en ekstra pit strafkøretur pga af en kørefejl under første pitstop.

Op til andet pitstop ligger spidsen af feltet stabilt, men det forhold ændrer det andet pitstop på - Neel Jani's pitcrew har kvaler med højre baghjul og den luftnøgle der tog hjulet af, hvilket kommer til at koste mange placeringer.

Indien klarer sig flot fri af andet pitstop, med Jonny Reid fra New Zealand i hælene - Adrian Zaugg fra Syd Afrika, Michael Ammermüller fra Tyskland samt Oliver Jarvis fra England kører efter 3. pladsen - Men de holder placeringerne resten af løbet, dog snupper Oliver Jarvis den hurtigste omgangstid i dette kapløb, hvilket luner på pointkontoen.

Schweiz ligger stadig i front med 79 point i mesterskabet, fulgt af Frankrig 60 point og New Zealand 59 point.