Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault 2000 Danmark

Spændende dansk-engelsk samarbejde

FR 2000 DK 
13/03/02 

Formula Renault 2000 DanmarkTeam Racing Denmark bliver til Petrobras Junior Team
Der er her i vinterens løb indgået et meget bemærkelsværdigt samarbejde mellem dansk og engelsk motorsport. Dette har medført at Team Racing Denmark nu officielt er Junior Team til det engelske Petrobras Formel 3000 team.
 

Dette samarbejde er kommet i stand via de to teams hovedsponsor Den Blå Avis, som har støttet disse team i 2001 sæsonen, og som fortsætter dette samarbejde igen i denne sæson.

Samarbejdet mellem de to teams er i første omgang en meget stor hjælp for de to kørere og deres mekanikere som det nye Petrobras Junior Team skal have kørende i Europa Serien for Formel Renault 2000 racere i år.
Samarbejdet vil tilføre Junior Teamet megen mekanisk viden og know-how samt en ikke ubetydelig viden om de baner som Europa Serien afvikles på.
Samtidig kan det jo ikke undgås at al denne nye viden også smitter af på de tre kørere og deres mekanikere som deltager i det hjemlige mesterskab.

Teamchef Henrik Nymark ser samarbejdet som en milepæl indenfor dansk motorsport, og forventer sig meget af samarbejdet med Petrobras.

Kørere i Junior Teamet bliver Philip Andersen og Tom Keller, som begge kørte for Team Racing Denmark i 2001 sæsonen, hvor de sluttede henholdsvis som nummer et og to i den danske Formel Renault 2000 Cup.

Samtidig med præsentationen af samarbejdet med Petrobras på 'Biler i Bella' i dag præsenterede teamet også to nye sponsorere, det er Automester samt Automæglerne.
Disse to sponsorere støtter hver en racer, og det betyder at to af Team Racing Denmark's racere i år vil være sorte og bære disse sponsoreres logoer, hvorimod de tre øvrige racere vil forblive i den kendte mørkeblå farve med DenBlåAvis logoer på.


Philip Andersen
(Foto: Motorsporten.dk)
For Philip Andersen, der vandt den danske Formel Renault 2000 Cup'en sidste år, bliver det at køre i udlandet ikke noget nyt, allerede i hans gokart dage kørte han internationale løb. Ligeledes har han i 1999 deltaget i flere løb i Tyskland i Formel Ford 1800. Og sidste år var han på Nürburgring og Oschersleben for at deltage i det Tyske Mesterskab for Formel Renault 2000 racere, lige som han deltog i flere træningssessions på tyske baner.


Tom Keller
(Foto: Motorsporten.dk)
For Tom Keller fra Luxemburg, som blev nummer to i den danske Formel Renault 2000 Cup'en sidste år, bliver Europa Serien i flere tilfælde til gensyn med baner som han tidligere har kørt på dog ikke i Formel Renault racere. I sæsonen 2000 kørte han mange Formel Ford løb på de europæriske baner. Og lige som Philip Andersen deltog han også i to afdelinger af det Tyske Mesterskab i sidste sæson.

En anden "aflægger" af dette samarbejde er den aftale om at Racing Denmarks chefmekaniker, Ole "Still going wrong" Schack, som vi tidligere har nævnt nu skal arbejde for Petrobras Formel 3000 teamet.
Men det forlyder at han i de løbsweekends hvor der ikke er sammenfald mellem Formel 3000 og Formel Renault løbene, der vil han være at finde hos Junior Teamet ved de europæriske mesterskabsløb.

I den hjemlige Formel Renault serie, stiller teamet i år med tre kørere, hvoraf de to af også kørte for teamet sidste sæson, blot i Formel Ford 2000 klassen.


Jacob T. Ludvigsen
(Foto: Motorsporten.dk)
Første "oprykker" fra Formel 2000 til Formel Renault er Jacob T. Ludvigsen, som sidste sæson blev nummer 5 i Danmarks Mesterskabet.
Jacob testede allerede i efteråret i Formel Renault sammen med teamt på Oschersleben, og var der overbevist om at dette var klassen hvis han ville frem inden for motorsporten, og det selv om han ugen forinden havde været i England og prøve en DOME Le Mans racer.
Jacob skal i år køre i den Automægler støttede racer.


Jens Renstrup
(Foto: Motorsporten.dk)
Anden "oprykker" er Jens Renstrup, som også var med til testen på Oschersleben. Renstrup sluttede sidste års mesterskab på en 7. plads, og året før kørte han Formel Ford 1800 i Sverige.


Dennis Wounlund
(Foto: Motorsporten.dk)
Ny mand i teamet bliver Dennis Wounlund, også han var med ved testen på Oschersleben, men Wounlund var dog ikke ubekendt med teamet idet han også var med til løbet på Nürburgring - dog kun som teamets gæst - han deltog ikke løbet. Wounlund kørte i 2001 sæsonen Formel Renault for Copytec Racing hvor han sluttede Cup'en på en 5. plads, og i 2000 sæsonen var det gokart race der var på programmet.
Dennis skal køre i den Automester støttede racer.

Alle fem kørere har allerede på nuværende tidspunkt testet meget i år, teamet har været på Oschersleben i Tyskland samt på Magny Cours og Val de Vienne i Frankrig. Og flere testkørsler venter forude, så både team, racere og kørere bliver meget velforberedte til sæsonstarten.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Magny-Cours
  • Oschersleben
  • Val de Vienne
  •