Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Formel 1 test på Menorca

Formel 1 
11/12/07 

Den lille spanske ferieø Menorca i Middelhavet bliver mere og mere populær til de såkaldte "straight-line" testkørsler, som Formel 1 teamene benytter i forbindelse med deres aerodynamiske udvikling.
 

Grunden til at flere teams vælger at fragte alt deres udstyr ud til Menorca, skyldes at 'Real Aeroclub de Mahon' har en usædvanlig lang og jævn landingsbane, hvilket er de optimale forhold til "straight-line" testkørslerne.

Det forlyder at Ferrari teamet allerede nu er på Menorca, samt at BMW Sauber og Toyota også planlægger at teste der i år.

Der er et 'hul' i testreglementet, der tillader "straight-line" test på flyvepladser, uden at det går ud over teamenes testkvote, men FIA's World Motor Sport Council arbejder på at lukke dette hul i 2008.
Ifølge FIA må der i 2008 maksimalt køres 5 dage med "straight-line" testkørsler, og kun på FIA godkendte baner. Så nu haster det med at få udnyttet de sidste 'gratis' testdage inden årsskiftet.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • BMW Sauber F1 Team
  • Scuderia Ferrari
  •