DTC Special - Ronnie Bremer

Danish
Touringcar

14/01/02

Til finaleløbet på Jyllands-Ringen havde Jan Magnussen ikke mulighed for at stille til start, og i årets sidste løb fik Peugeot-teamet endelig fundet en afløser til det sidste løb.

I starten af sæsonen havde det ellers været meningen at Ronnie Bremer og Nicolas Kiesa skulle være erstatninger for Jan Magnussen, men tekniske problemer med Jans Peugeot 306 betød at det kun blev Bremer der fik chancen i årets sidste løb. Formel Ford-køreren, der i 2002 kører Formel 3, klarede sig som end meget godt i den lukkede racer, der har andre egenskaber end den normale formel-racer. En startplacering som nummer 4 - efter blandt andet de to titelduellanter, Michael Carlsen og Jason Watt, var slet ikke så ringe endda.

I starten af sprintet taber den unge kører en del terræn og falder tilbage på en 7. plads, efter at have ligget i duel med blandt andet Jesper Sylvest, som han presser i store dele af løbet, og til sidst kommer han også forbi. Mod slutningen af løbet leverer han også ren overhaling af Michael Carlsen, der godt kan tillade sig at droppe placeringen for at tage mesterskabet. Det bliver dermed til en 4. plads i debuten - og det var faktisk et godt resultat.

Næste år kan vi måske nok også forvente at se Ronnie Bremer tilbage - enkelte DTC-løb kan komme til at kollidere med Jan Magnussens kørsel i USA - om det bliver ALMS eller noget andet!

Samlet vurdering: En pæn debut - klarede skiftet fra formel-raceren til den lukkede vogn meget pænt. Moden kørsel da han havde rolle i udfaldet af mesterskabet.