Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Historien om Jake

Le Mans 
27/11/07 

Le Mans– en Corvette maskot
Ved årets sæsonfinale i den Amerikanske Le Mans Serie, 4 timers løbet på Laguna Seca, kunne man se Jan Magnussen køre sin Corvette C6.R i en hel ny bemaling. Som en ekstra gimmick havde Corvette Racing besluttet sig for at hylde dets uofficielle maskot ”Jake”, et kranium som gennem de seneste sæsoner, har været at finde i mindre størrelse på Corvetten.
 

Begge Corvette Racings Corvetter havde Jake til at pryde hele bilen, henover kølerhjelmen og på siderne. De to biler var ikke ens, hvor den ene var grundlæggende gul i designet, var den anden sort og visa-versa.


Ingen tvivl om, at mekanikerne elsker Jake, der er malet i pitlane.
(Foto: Jan Kaiser)

Kraniummet blev først set på Corvette C5.R ved Le Mans i 2004, hvor det var at finde på dørstolperne i en anderledes udgave med flammer efter sig. Og på løbsdagen tegnede et teammedlem det flammende kranium på tavlen og skrev teksten ”Win - no prisoners”. Løbet udviklede sig til den efterhånden klassiske duel med Ferrari, hvor Jan Magnussen ved middagstid søndag kunne overtage føringen, som de holdt til mål. Da holdet efter løbet kunne fejre sejren, blev kørere og mekanikere iklædt skjorter med flammende kraniummer.

Til stede ved løbet i 2004 var også designer Eddie Jabour, der også bemærkede kraniummet og den tilhørende vindermentalitet. Eddie Jabour har siden udviklet kraniummets design.
”Jeg var til Le Mans i 2004” forklarer Jabour. ”Jeg bemærkede at temaet havde anvendt kraniummet som et symbol for deres ”Take no prisoners” mentalitet gennem de intense 24 timer. Faktisk bemærkede jeg også, at et teammedlem havde skrevet ”no prisoners” på væggen i Corvette garagen. Jeg synes, det ville være fedt, hvis der kunne laves et ikon, som kunne knyttes til Corvette Racing. Jeg tegnede Corvettes flag-logo på en papirserviet og tegnede så et kranium rundt om det. Jeg synes designet virkede og teamet tog det omgående til sig. Første gang Jake var på bilerne var ved Le Mans 2005 og det tog ikke lang tid, før han var på teamtøjet, kørernes hjelme og på merchandise. Jake illustrerede, hvad teamet stod for og fansene var vilde med det”.


Teksten på Corvettes tavle i 2004 vækkede ideen om Jake.
(Foto: Jan Kaiser)

Om baggrunden for at køre med det specielle Jake-design på Laguna Seca, forklarer Corvette Racing teamchef Doug Fehan.
”Vi ville gerne lave et eller andet specielt til sæsonfinalen på Laguna Seca. Gutterne i temaet er vilde med Jake. Han er lidt sej og lidt underground og de unge fans elsker ham. De specielle Jake-biler blev kun lavet til det ene løb, kun for sjov og for at gøre det specielt for vores fans”.

Også Jan Magnussen har været vild med Jake og således havde han ved årets Le Mans fået specialdesignet en hjelm i gul og sort, som havde Jake malet på toppen af hjelmen. Et design som alle i teamet var helt vilde med.


Jake på Jan Magnussen hjelm ved Le Mans 2007.
(Foto: Jan Kaiser)

”Jake er sej” fortæller Jan Magnussen. ”Alle i Corvette teamet synes det er en cool ”maskot” vi har fået. Det er sjovt, som det har udviklet sig fra det første Le Mans til nu, hvor han er at finde på vores tøj, kasketter biler m.m. Jeg er selv helt vild med Jake, så jeg ville have ham med på hjelmen til Le Mans og synes det blev et rigtig fedt design. Min første mekaniker fik hjelmen efter løbet, men jeg er ikke i tvivl om, at jeg skal have lavet en ny hjelm med Jake på”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Laguna Seca
  • Le Mans
  •