Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

DTC-mesteren skifter team

Danish
Touringcar
Challenge 

23/11/07 

Michel Nykjær skal køre BMW for Poulsen Motorsport
Inden for få uger i oktober blev den 28-årige racerkører Michel Nykjær fra Tappernøje både DTC-mester og europamester i standardbiler i sin Seat Leon. Alligevel valgte den danske Seat-importør at stoppe samarbejdet, men den dygtige racerkører bliver dog ikke arbejdsløs af den grund.
 

I dag skrev Michel Nykjær kontrakt med Poulsen Motorsport, og i 2008 skal han køre både DTC samt udvalgte VM-løb i en BMW 320si for Danmarks største DTC-team.

"Da Kristian Poulsen spurgte, om jeg ville køre for ham, slog jeg straks til," fortæller Michel Nykjær. "Kristian har store planer med sit team, vi skal både køre DTC og udvalgte VM-løb i WTCC-serien, og da vore familier oven i købet trives rigtig godt sammen, så blev vi hurtigt om, at vi sammen vil forsøge at vinde DTC i 2008," udbygger DTC- og europamesteren i baneløb.


DTC-mesteren Michel Nykjær bliver frontfigur i Kristian Poulsens DTC team i 2008.
(Foto: Poulsen Motorsport)

For Kristian Poulsen betyder det hans livs største satsning inden for motorsport. I en del år tilhørte Kristian Poulsen toppen af dansk rallysport, men i 2007 overraskede han alle ved at ændre Poulsen Motorsport til et DTC-team. På kun et halvt år kørte den dygtige 32-årige rallykører sig ind på banesportens finesser, og ved sæsonafslutningen var han regelmæssigt i top 10 i løbene herhjemme. Desuden blev han nummer tre ved europamesterskabet i Italien, som blev vundet af netop Michel Nykjær.

"Vi har en aftale med Michel på otte DTC løb. Desuden skal han og jeg køre to-tre WTCC-løb, det kunne bliver Zolder i Belgien, Oschersleben i Tyskland og et til," siger en synlig stolt teamejer Kristian Poulsen.

Poulsen Motorsport ejer to BMW'er i DTC-trim, og man har for nylig købt tre biler magen til fra Team Essex. Alle fem biler opgraderes til 2008-specifikationer hos BMW-fabrikken i München, og hermed bliver Poulsen Motorsport landets største DTC-team næste år.

"Team Essex har allerede lejet en bil i 2008, men vi ved endnu ikke, hvem der skal køre den. Udover Michel og mig selv håber jeg, vi kan skrive kontrakt med 18-årige Nicki Thiim, som vi gav debut i DTC sidste år, og så skal ireren Emmet O'Brien måske køre en bil," siger Kristian Poulsen, der må sige farvel til samarbejdet med Nickis far, den kendte racerkører Kurt Thiim, som skal køre Le Mans series i 2008.

Michel Nykjær er sponseret af Statoil, mens Poulsen Motorsport er sponseret af blandt andet Bach Gruppen og City Container.


Et godt bud på DTC-mesterskabet 2008: Kristian Poulsen og Michel Nykjær kører i samme team i det nye år.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Men hvordan har Michel Nykjær det med at skifte fra en forhjulstrukken Seat Leon til en baghjulstrukken BMW 320si?
"Det bliver ikke noget problem, jeg har tidligere kørt Porsche GT3 med 420 hestekræfter i EM-løb i Italien, og det gik ganske let lige fra starten," siger DTC- og europamesteren med et smil.

Med samarbejdet mellem Michel Nykjær og Poulsen Motorsport er der lagt et godt bud ind på DTC-mesterskabet i 2008.

Michael Eisenberg


Læs mere om:
  • Kristian Poulsen
  • Michel Nykjær
  • Poulsen Motorsport
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her