Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Formel Ford

Flot fynsk toppræstation

Int. FF 
23/11/07 

- i VM-finale for Formel Ford
Som en spændende afslutning på en flot 2007-sæson i den stærktbesatte Formula Ford Benelux-serie (FFB) deltog fynske Racingteam Vestergaard i VM. Dette arrangement foregik på den legendariske Brands Hatch (GB) lidt sydøst for London.
 

Som en spændende afslutning på en flot 2007-sæson i den stærktbesatte Formula Ford Benelux-serie (FFB) deltog fynske Racingteam Vestergaard i VM. Dette arrangement foregik på den legendariske Brands Hatch (GB) lidt sydøst for London.

- For blot et halvt år siden havde jeg ikke kørt en eneste meter i en single seater, oplyser Nils K. Vestergaard. - Jeg var derfor naturligt ydmyg over oplevelsen som rookie at deltage i VM-finalen. Interessen fra topteamene var endog så stor, at kun to ud af tre i startfeltet fik mulighed for at kæmpe om VM-laurbærkransen i selve finalen.


Nils K. Vestergaard kan umiddelbart anvende sine motorsports-erfaringer i studiet til racing engineer.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Nils K. Vestergaard er netop startet på en krævende femårig uddannelse til racing engineer i England ved universitetet i Oxford:
- Studiet til racing engineer giver store mentale udfordringer. For det første skal man vænne sig til et nyt sprog, og desuden er pensumet så stort og hårdt, at man ikke blot tager sig en pjækkedag eller bliver unødvendigt væk ved småsygdomme (forkølelse, halsbetændelse m.v.). Jeg måtte derfor springe over de indledende træningsdage på Brands Hatch, hvorfor konkurrenterne fik kørt ekstra omgange ind i kroppen inden VM-weekenden.


Nils K. Vestergaard overhaler briten: Freddie Hunt - søn af den legendariske Formel 1-kører: James Hunt.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

38 topteams fra Europa og New Zealand/Australien havde skrevet sig på startlisten. Derfor blev deltagerfeltet delt op i to kvalifikationspuljer, fordi Grand Prix-banen på Brands Hatch kun er normeret til 28 racere på startgridden.


Den franske racerfabrik: Mygale har intenst fulgt danskernes rookie-sæson. Fabriks-ejer: Bertrand Decoster (i midten) og chefingeniør: Alain James (t.h.) diskuterer 2007-sæsonen med teamchef: Gert Vestergaard.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Jeg manglede et halvt sekund pr. baneomgang, fortsætter Nils K. Vestergaard. - Heldigvis giver de indbyggede sladrehanke i raceren mulighed for effektiv analyse af, hvor man kan gøre tingene bedre.


Nils K. Vestergaard gjorde en god præstation ved VM-finalen på legendariske Brands Hatch.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Under kvalifikationen til finalerne prøvede Nils K. Vestergaard flere ting af i racerens opsætning. Dette gav bonus i semifinalen, hvor fynboen kvalificerede sig som nr. 9 i sin halvpulje, og derfor var komfortabelt gennem nåleøjet:
- I selve VM-finalen kunne jeg mærke, at jeg fik bedre og bedre føling med de fysiske marginaler i svingene på den kuperede rundbane. Samtidig havde jeg sparet på dækkene således, at jeg var klar til en kraftig slutspurt midtvejs i VM-finalen.


Den fynske rookie i Formel Ford overlistede flere af kørerne fra topteamene i VM-finalen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Fynboen udnyttede slip streaming fra den forankørende konkurrent til ekstra power i overhalingen. Der var således kun en lille håndsbredde mellem de to racere, da konkurrenten bremsede 10-15 meter tidligere end normalt i banens hurtigste sving.

- I fightens hede mistede jeg kontakten med asfalten, afslutter Nils K. Vestergaard. - Jeg styrede derfor som et projektil ud i sikkerhedssandet. Jeg prøvede forgæves at få raceren på ret kurs ind på asfalten igen, men fysisk nærkontakt med dækbarrieren ændrede et af baghjørnerne til en abstrakt jernfigur. Videre deltagelse var derfor umulig i VM-finalen.

Nils K. Vestergaard var en af de tre musketerer på det danske landshold i VM-finalen, og fynboen var kraftigt medvirkende til en flot dansk andenplads i nations-konkurrencen.

Racingteam Vestergaard har været godt tilfreds med rookie-sæsonen i Formula Ford Benelux-serie. Fremskridtene har været markante, og efter det konstruktive læreår kan fynboerne allerede nu bide skeer med hovedparten af topteamene i FFB-serien.

2007-sæsonen blandt midteruopæerne har været en realitet i samarbejde med: Shell, Diaproof og Fionia Bank.

Racingteam Vestergaard

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Steen Værnholt
  • Brands Hatch
  •